În ce stare sunt cei 4 frați spălați cu insecticid pentru oi. Mama i-a îmbăiat pentru a-i scăpa de păduchi

0
Publicat:

Cei 4 frați din Țăndărei care au ajuns în stare gravă la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală după o intoxicație cu insecticid au început să își revină. Starea lor este stabilă, iar medicii fac eforturi pentru a le salva viața.

Copiii sunt internați în spital FOTO Shutterstock
Copiii sunt internați în spital FOTO Shutterstock

Fetiţa de 1 an şi 9 luni a fost detubată și mutată pe secţie, iar acum se află stare stabilă. Ceilalţi fraţi de 5, 7 şi 17 ani sunt în stare ameliorată, stabilă, pe secţie, au anunțat medicii, conform Observator News

Luni seară, copiii au început să se simtă rău după ce mama lor i-a spălat pe cap cu o substanță toxică pentru animalele cu râie, ca să-i scape de păduchi. În momentul în care aceștia au început să se simtă rău, să apară vărsături și dureri de cap, mama a sunat la 112. Medicii ajunși la fața locului au decis să îi transfere pe copii la ucurești, la spitalul Grigore Alexandrescu, deoarece se aflau în stare gravă.

Soții care au murit intoxicați cu insecticid cumpăraseră spray-ul din comerț. Avertismentul specialiștilor

În urmă cu două luni, o tragedia din Craiova a șocat o țară întreagă. Specialiștii spun că insecticidele cu aerosol pe care oamenii le folosesc pentru a scăpa, în special, de muște și țânțari pot fi extrem de periculoase. „Vaporii inhalați pot duce la deces", avertizează aceștia.

Un bărbat și o femeie au murit la Spitalul de Urgență din Craiova după ce au pulverizat prin dormitor cu spray împotriva insectelor. Cei doi au fost găsiți în stare gravă de către fiica lor. Se pare că în cursul nopții femeia ar fi început să se simtă rău și chiar ar fi vomitat. Dimineața, soții erau deja aproape inconștienți. Fiica i-a dus imediat la spital, iar medicii au stabilit că ambii pacienți erau intoxicați.

În UPU 2, cei doi pacienți au ajuns cu stare generală foarte gravă, cu alterarea stării de conștiență, instabili respirator si hemodinamic, la care s-a suspicionat intoxicație cu substanță necunoscută, cel mai probabil un insecticid. S-au efectuat investigații de urgență, au primit îngrijiri si tratament complex de terapie intensiva de urgență", au menționat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Craiova într-un comunicat de presă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite