La un pas de dezastru. Cursă nebună pe A2 cu o cisternă încărcată cu 20 de tone de GPL. Șoferul ucrainean, băut și drogat VIDEO

0
Publicat:

Un șofer ucrainean băut, aflat la volanul unei cisterne încărcate cu aproximativ 20 de tone de GPL, a fost la un pas să producă un dezastru pe Autostrada Soarelui. Bărbatul, care circula haotic, a fost prins la timp de polițiștii ialomițeni.

Incidentul a avut loc miercuri seară, în jurul orei 21.00, pe Autostrada Soarelui. Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au fost alertați de mai mulți șoferi aflați în trafic despre faptul că o cisternă circulă haotic pe A2.

Conform IPJ Ialomița, bărbatul a fost oprit înainte de a produse un adevărat dezastru pe șosea. Mai mult decât atât, șoferul, un cetăţean ucrainean de 44 de ani, avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conform polițiștilor, testările au arătat indicii și cu privire la consumul de droguri.  

La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către Bucureşti. Din informaţiile primite în timp real de la apelanţi, cu privire la poziţia vehiculului, poliţiştii au reuşit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Feteşti, judeţul Ialomiţa”, a transmis IPJ Ialomița

Șoferul băut și drogat a fost reținut FOTO Captură video
Șoferul băut și drogat a fost reținut FOTO Captură video

Oprit în trafic, bărbatul a fost testat pentru consum de alcool și de droguri.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, au transmis polițiștii.

Bărbatul a fost reținut de polițiști

Oamenii legii spun că cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar la momentul depistării aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a precizat IPJ Ialomița.

Un șofer ucrainean, zig-zag cu autocisterna pe Autostrada A2

Acesta însă nu este singurul incident de acest gen pe A2. Recent, un alt șofer ucrainean a fost prins beat la volanul unei cisterne, tot pe Autostrada A2. Bărbatul mergea în zig-zag și ținea cu greu autovehiculului pe șosea.

Un alt participant la trafic a filmat momentele, ele au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) alături de următorul text : „Cum de a reușit, totuși, să țină cisterna pe șosea??  O întrebare la care ne este imposibil să răspundem!  Bărbatul ieșise de puțin timp dintr-o parcare și conducea haotic pe autostrada A2!  El a fost văzut de mai mulți șoferi care au sunat la 112.  În scurt timp a fost oprit de un echipaj de poliție și testat. Rezultatul: 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat!  A fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat să fie testat de medici. Astfel că a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. MULȚUMIM celor care au sunat la 112! Datorită lor a fost evitată o tragedie!”   

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite