Modernizarea Ambulatoriului din Feteşti se va încheia în 2021. Investiţia se ridică la 10,6 milioane de lei

Modernizarea Ambulatoriului din Feteşti se va încheia în 2021. Investiţia se ridică la 10,6 milioane de lei

Ambulatoriul spitalului din Feteşti va fi modernizat FOTO Adevărul

Modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul municipal „Anghel Saligny” din Feteşti va fi terminată în vara anului 2021. Investiţia se ridică la 10,6 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

Conform primarului municipiului Feteşti, laurenţiu Şonchereche, actul medical se va îmbunătăţi şi aproximativ 100.000 de persoane din localitate şi zone învecinate vor avea acces la investigaţii şi tratament, nemaifiind nevoie să meargă la spitale din Bucureşti sau Constanţa.
 
În luna mai 2019 a fost parafată o investiţie cu fonduri europene, la spitalul din Feteşti acesta fiind cel mai important proiect derulat în judeţul Ialomiţa în domeniul sănătăţii, în ultimii 5 ani. Prin acest demers început în urmă cu 2 ani când s-a depus documentaţia, se are în vedere extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean „Anghel Saligny”.
 
Astfel, administraţia din municipiul Feteşti va reorganiza spaţiul aferent Ambulatoriului, va dota cu mobilier şi echipamente atât Ambulatoriul, cât şi Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, pentru ca locuitorii din municipiul Feteşti să beneficieze de mai multe specializări, precum şi de servicii medicale la standarde înalte.
 
Din cele 10.692.543,64 de lei, la cât se ridică valoarea totală a proiectului, 7,4 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproape 3 milioane de lei este contribuţia din bugetul de stat, iar peste 200.000 de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. 
 
Finalizat în 20 de ani
 
Spitalul din Feteşti, unitate medicală care deserveşte 100.000 de persoane, a fost una dintre primele investiţii demarate în judeţul Ialomiţa, imediat după Revoluţie. Deşi, conform planurilor iniţiale, construcţia ar fi trebuit finalizată integral la mijlocul anilor 1990, recepţia lucrărilor a fost efectuată abia în anul 2011, adică după aproximativ două decenii. În tot acest timp, şantierul unităţii medicale de la Feteşti a înghiţit 10 milioane de euro, cu aproximativ 80% mai mulţi bani decât se preconiza.
 
Dotarea cu aparatură medicală
 
Recent, autorităţile locale au semnat contractul de finanţare pentru proiectul ce vizează reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului Municipal «Anghel Saligny» din oraş. Perioada de implementare este de 38 de luni. 
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a înregistrat, până în prezent, 1.143 de proiecte (inclusiv aplicaţiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7,5 miliarde de lei. Dintre acestea, 86 de aplicaţii, având o valoare eligibilă finanţată din FEDR şi bugetul de stat, de peste 880 de milioane de lei, provin din judeţul Ialomiţa, în cadrul Axei prioritare 8 fiind înregistrate 6 aplicaţii ce au o valoare totală eligibilă de peste 56 de milioane de lei.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările