Coronavirusul explodează în judeţul Ialomiţa. Focar la azilul de bătrâni

Coronavirusul explodează în judeţul Ialomiţa. Focar la azilul de bătrâni

Tot mai multe îmbolnăviri cu noul coronavirus FOTO Shutterstock

Alertă sanitară. Coronavirusul explodează în judeţul Ialomiţa. Încă un focar COVID-19 a fost confirmat la Slobozia. Este vorba despre Centrul de Îngrijiri a Persoanelor Adulte. Trei bătrâni au fost confirmaţi cu infecţia COVID-19, dar şi o angajată a instituţiei, a anunţat independentonline.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a început luni, 6 iulie 2020, testarea de urgenţă a tuturor celor 130 de bătrâni internaţi la azil, arată independentonline.ro.
 
Din primele informaţii, focarul de la Azilul din Slobozia a izbucnit o dată cu depistarea angajatei. Conform protocolului, personalul din centru este testat de două ori pe lună, iar în cazul femeii testul din această lună a ieşit pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pentru că aveau febră, patru bătrâni au fost, de asemenea, testaţi, şi în cazul acestora rezultatul fiind pozitiv. Luni, 6 iulie 2020, s-a dispus testarea de urgenţă a tuturor beneficiarilor. Conform Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Ialomiţa până luni, 6 iulie, au fost confirmate 444 de cazuri cu infecţie COVID-19.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: