Comerţ ilegal cu metale preţioase. Bijuterii nemarcate, retrase de pe piaţă

Comerţ ilegal cu metale preţioase. Bijuterii nemarcate, retrase de pe piaţă

Bijuteriile nemarcate au fost confiscate FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 120 de grame de bijuterii nemarcate, în valoare de peste 31.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni, în urma unor controale la magazine din Slobozia şi Urziceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au descins pe 8 decembrie la mai multe magazine care vând podoabe din aur, acţiunea fiind desfăşurată pentru prevenirea şi combaterea contrabandei şi a comerţului ilicit cu metale preţioase. 
 
În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări la trei firme, care au puncte de lucru în municipiile Slobozia şi Urziceni.
 
La una dintre ele, poliţiştii au identificat bijuterii confecţionate din metal galben care nu erau marcate corespunzător şi care nu respectau prevederile legale privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România.
 
Societatea comercială a fost sancţionată cu suma de 10.000 lei, fiind confiscate bijuteriile neconforme, în greutate de 121,46 grame, în valoare totală de 31.579 de lei, ce vor fi predate către Trezoreria Slobozia.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Contrabandă cu bijuterii din aur, descoperite de Poliţia Rutieră la un control de rutină în trafic la Călăraşi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările