Tone de aluminiu, cupru şi alamă,  depistate în Olt, în autoutilitara unui craiovean

Tone de aluminiu, cupru şi alamă,  depistate în Olt, în autoutilitara unui craiovean

O captură de peste trei tone de deşeuri nepericuloase a fost făcută de poliţişti sâmbătă dimineaţă, 24 octombrie 2020, pe un drum din Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

În autoutilitara unui bărbat în vârstă de 37 ani, din Craiova, pe care poliţiştii l-au oprit pe DN 65, pe raza comunei Valea Mare, poliţiştii olteni au găsit peste 2 tone aluminiu, peste 800 kilograme cupru şi 300 kilograme alamă pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Bărbatul a  fost amendat cu 10.000 lei, iar cercetările continuă în dosar.
 
„Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 37 de ani,  din municipiul Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 65, pe raza comunei Valea Mare, judeţul Olt. 
 
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că bărbatul transporta deşeuri nepericuloase, respectiv 2.300 de kilograme de aluminiu, 880 de kilograme  de cupru şi 300 de kilograme de alamă, fără a deţine documentele de provenienţă cerute de legislaţia în vigoare. 
 
Politistii au sancţionat contravenţional bărbatul cu amendă în valoare de 10.000 lei , pentru încălcarea prevederilor H.G. 1061/ 2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României. Deşeurile au fost predate în custodie unei societăţi specializată în colectarea deşeurilor“, a declarat purtătorul ed cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu. 
 
Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili de unde proveneau respectivele produse şi care trebuia să fie traseul acestora.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările