Prostia teribilă care a generat ciopârţirea copacilor pe străzile Slatinei: „Băieţii noştri au sărit un pom la numărătoare“

Prostia teribilă care a generat ciopârţirea copacilor pe străzile Slatinei: „Băieţii noştri au sărit un pom la numărătoare“

Muncitorii au mutilat pomii pentru că încurcau grătarele pe care le montau FOTO Facebook/Costel Balalau

Explicaţia muncitorilor care au ajuns să decupeze tulpinile pomilor din Slatina pentru a putea monta grătare decorative dovedeşte o incapacitate profesională dezarmantă. „Asta e forţa de muncă din România!“, este constatarea reprezentanţilor firmei din subordinea primăriei responsabile pentru lucrări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrătorii firmei Dezvoltare Urbană Slatina (DUS), aparţinând Consiliului Local Slatina, au găsit soluţia de neacceptat, de a „potrivi“ doi pomi pe măsura dimensiunilor grătarelor achiziţionate de firmă pentru a fi montate la sol, pur şi simplu pentru că au greşit o numărătoare.

„Toţi pomii sunt numerotaţi, iar grătatele se potriveau pentru fiecare în parte. Băieţii noştri au sărit unul cu numărătoarea şi de aici... Asta-i forţa de muncă din România. Băieţii nu şi-au mai dat seama şi, la un moment dat, au sunat şeful de echipă: «Ce facem, mai tăiem la pomi?». Vă daţi seama, şeful de echipă, când a auzit, s-a deplasat imediat. Este vorba de doi muncitori“, a explicat purtătorul de cuvânt al societăţii, Alexandru Berechet, explicând că fiecare astfel de grătar era realizat special pentru pomul respectiv, în urma unor măsurători, iar cele în care nu au „încăput“ pomii respectivi erau destinate altora de-abia plantaţi.

Interesant este şi cât plăteşte municipalitatea, prin DUS, doar pentru achiziţia acestor grătare decorative. Conform aceleiaşi surse, un singur grătar, - din „tablă de 6“, „dar să nu puneţi la îndoială calitatea“, a precizat Berechet - costă 900 lei. Nu s-ar fi decis soluţia achiziţionării unui număr fix, acestea fiind comandate în funcţie de necesităţi. Concret, s-a stabilit ca mai întâi pomii de pe segmentul bulevardului A.I.Cuza cuprins între Poştă şi Centrul Comercial Winmarkt să fie astfel „protejaţi“, pe măsură ce se încep lucrări şi în alte puncte ale oraşului aceste grătare fiind comandate firmei din Bucureşti care le furnizează, la preţul menţionat mai sus.

Revenind la greşeala celor doi angajaţi, Alexandru Berechet susţine că muncitorii vor fi cu siguranţă sancţionaţi. „Nu ne este indiferent ce s-a întâmplat şi să ştiţi că iubim natura. De la înfiinţare (n.r. - în primăvara acestui an) şi până în prezent am plantat 2.000 de pomi în Slatina, 600 numai în această toamnă“, a mai spus reprezentantul firmei primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările