Primul elev din Olt cu rezultat pozitiv la prima testare din 2022. Kit-urile pentru următoarea testare nu sunt încă în şcoli

Primul elev din Olt cu rezultat pozitiv la prima testare din 2022. Kit-urile pentru următoarea testare nu sunt încă în şcoli

Elevii au primit testele în punguţe, după ce personalul şcolii a recompus kit-urile de testare din componentele primite vrac FOTO: Alina MItran

Un singur rezultat pozitiv a fost anunţat către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, luni, 3 ianuarie 2022, în urma testării elevilor înainte de prima zi de şcoală din 2022. Elevii au primit până acum teste de la patru producători diferiţi.

Conform inspectorului şcolar general al IŞJ Olt, Victor Iacobescu, rezultatul pozitiv la testul rapid efectuat din salivă a fost comunicat pentru un elev de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina. Rămâne de văzut dacă acest test va fi, sau nu, confirmat şi de testarea PCR care se realizează în aceste cazuri, dacă părinţii acceptă. 

Elevii au primit, înainte de a pleca în vacanţă, câte un kit de testare. Este deja al patrulea tip de teste repartizate în şcoli. Deşi la iniţierea programului de testare cu teste rapide pe bază de salivă s-a vorbit de două testări pe săptămână, acest lucru a fost posibil doar în săptămâna 6-10 decembrie 2021, în săptămânile următoare fiind efectuat câte un test pe săptămână. 

Ceea ce i-a nemulţumit foarte tare pe părinţi a fost pe de o parte faptul că elevii au primit teste asamblate la şcoală, neavând siguranţa că acestea au fost manipulate în condiţii sigure de igienă, iar pe de altă parte, că în toate cazurile din judeţul Olt în care au fost înregistrate rezultate pozitive la testul rapid acestea au fost infirmate la testul PCR.

Cât despre următoarea zi de test, nimeni nu poate spune cu certitudine care va fi aceasta pentru că nicio şcoală nu are suficiente pentru a le împărţi tuturor elevilor, o nouă tranşă de teste fiind aşteptată.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Secretar de stat, despre întârzierea testelor de salivă pentru elevi: Aşteptăm graficul de distribuţie 

Testele rapide sunt mai puţin sensibile la varianta Omicron şi pot oferi rezultate fals negative

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările