Noi cazuri de COVID-19 în ospiciul de la Schitu-Greci. Numărul celor infectaţi se apropie de 70

Noi cazuri de COVID-19 în ospiciul de la Schitu-Greci. Numărul celor infectaţi se apropie de 70

Creşte zilnic numărul persoanelor infectate în focarul din Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu FOTO: Olt-Alert

Continuă să crească numărul persoanelor infectate în focarul de la Spitalul de psihiatrie Cronici Schitu, joi după-amiază sosind şi alte teste pozitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce, la raportarea zilnică, joi, 13 august 2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că alte două teste pozitive au fost confirmate în focarul din spitalul de psihiatrie din Schitu, acestea adăugându-se la cele 53 raportate anterior, joi după-amiază a crescut din nou numărul. Alte trei persoane din rândul personalului, dar şi nouă pacienţi, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2, ceea ce face ca numărul celor pozitivi din focar să se apropie de 70.

Situaţia în unitatea sanitară este una tensionată, spun surse din spital. Angajaţii care marţi au ieşit din tura de 7 zile au fost obligaţi să aştepte, timp de alte două zile, rezultatul testului la care DSP i-a supus la schimbul de tură.  Odată cu creşterea numărului pacienţilor infectaţi, care sunt trataţi, dacă nu au o formă de boală gravă, chiar în unitate, este nevoie de o nouă reorganizare a spaţiilor. Personalul este pe de o parte extenuat, iar pe de alta, îngrijorat de ceea ce va urma. Tot joi a fost raportat şi primul deces din focar, cel al unei paciente de 80 ani care a murit la Spitalul Municipal Caracal.

CITIŢI ŞI: Balamucul cu COVID. Mărturii terifiante din focarul de SARS-COV-2 din satul Greci. „Vom avea cel puţin cinci-şase morţi“

Focarul din Spitalul de Psihiatrie Schitu se măreşte, spiritele se încing. „S-a sunat la poliţie că au evadat“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: