Şase cămătari, care acordau împrumuturi cu dobânzi mari unor persoane din Olt, ridicaţi de procurorii DIICOT

Şase cămătari, care acordau împrumuturi cu dobânzi mari unor persoane din Olt, ridicaţi de procurorii DIICOT

Opt percheziţii au fost efectuate în judeţul Argeş. Foto: arhivă

Şase piteşteni au fost duşi la audieri în această dimineaţă de procurorii DIICOT Craiova, fiind învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate şi tâlhărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei şase suspecţi au fost ridicaţi în această dimineaţă după ce procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii în Piteşti şi în comuna Mogoşoaia, din Argeş. Mihalcea Ion şi Florin, Tudor Theodor Ionuţ, Gheorghe Giorgian Nicolae, Gheorghe Cătălina Cristina şi Arvat Valeriu ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi mari unor persoane din Olt şi Argeş. „În fapt, membri grupării sunt suspectaţi că acordau împrumuturi cu dobândă între 20-100% pe lună unor persoane fizice din judeţele Olt şi Argeş. Ulterior, prin ameninţare şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olograf sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept împrumut şi au fost deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (părinţi, fraţi)“, se arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciu de 300.000 de euro

Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat activităţi de cămătărie, iar prin şantaj şi ameninţări, ca urmare a dobânzilor foarte mari percepute de la debitori, i-au deposedat pe aceştia de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau, obţinând în acest mod venituri ilicite, de peste 300.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările