14 inculpaţi trimişi în judecată pentru corupţie, în Olt. Permise auto şi maşini înmatriculate contra unor sume de bani

14 inculpaţi trimişi în judecată pentru corupţie, în Olt. Permise auto şi maşini înmatriculate contra unor sume de bani

Inculpaţii promiteau sume de bani cuprinse între 100-600 euro FOTO: pixabay

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a trimis în judecată 12 inculpaţi în trei cauze penale în care au fost cercetat fapte de corupţie. Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul DGA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi, în trei cauze penale distincte în care procutrorii au lucrat alături de lucrători de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt. Două dintre cauzele penale privesc infracţiuni de corupţie în legătură cu facilitarea promovării examenului de obţinere a permisului de conducere, iar cea de-a treia face referire la o infracţiune de dare de mită, a anunţat astăzi DGA.
 

12 fapte de corupţie, nouă inculpaţi

Un prim dosar vizează nouă persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie, alţi doi inculpaţi, implicaţi în acelaşi dosar, recunoscându-şi faptele şi semnând cu procurorul acorduri de vinovăţie.  
   
„Cei nouă  inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru un număr total de 12 infracţiuni, respectiv 3 infracţiuni de cumpărare de influenţă, o infracţiune de cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale) şi o infracţiune de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), o infracţiune de trafic de influenţă, două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (în total 8 acte materiale) şi două infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă. (...) În cauză, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, în baza ordonanţelor de delegare, au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat că, trei dintre inculpaţi, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor 3 inculpaţi, au pretins şi primit de la ceilalţi 5 inculpaţi sume de bani cuprinse între 100 şi 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Registrului Auto Român – Reprezentanţa Olt, Direcţiei Generale Economice (Impozite şi Taxe) din cadrul Primăriei Slatina, în scopul facilitării promovării examenului de obţinere a permisului auto – proba practică, precum şi îndeplinirii formalităţilor necesare înmatriculării unor autovehicule şi urgentarea înmatriculării“, se menţionează în comunicatul DGA.
10 dintre inculpaţi au fost cercetaţi sub control judiciar.
 

600 euro promişi pentru promovarea probei practice a examenului auto

 
Într-o altă cauză instrumentată de acelşai parchet au fost trimişi în judecată, în 29 septembrie 2020, patru inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.
 
„Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, în baza ordonanţelor de delegare, au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat faptul că unul dintre inculpaţi, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor doi inculpaţi, a pretins şi primit de la cel de-al patrulea inculpat, suma de 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, în scopul facilitării promovării examenului de obţinere a permisului auto.
La momentul activităţilor de cercetare penală, faţă de cei 4 inculpaţi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar“, mai spune DGA.
 

Un şofer beat a încercat să mituiască doi poliţişti

 
Un al treilea dosar a fost deschis pe numele unui şofer surpins sub influenţa alcoolului pe un drum din scorniceşti. Şoferul a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au oprit în trafic şi au constatat abaterea de la legislaţie.
 
„La data de 15 mai 2020, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt au fost înregistrate două denunţuri formulate de doi agenti de poliţie în cadrul I.P.J. Olt – Poliţia Oraş Scorniceşti – Formaţiunea Rutieră, cu privire la faptul că, în seara zilei de 14 mai 2020, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră, l-au depistat conducând pe drum public pe inculpat. Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că acesta conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta, pentru a nu i se întocmi dosar penal şi pentru a nu i se reţine permisul de conducere, a promis poliţiştilor, în mod repetat, o sumă de bani nespecificată, fiind refuzat de fiecare dată. Ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. –  S.J.A. Olt, în baza ordonanţei de delegare au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat situaţia de fapt descrisă anterior, se mai precizează în comunicatul DGA.
 
La data de 03.09.2020, faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările