Un bărbat din Mediaş este internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de malarie în Africa

Un bărbat din Mediaş este internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de malarie în Africa

Bărbatul a fost intrnat la Spitalul d Boli Infecţioase din Cluj

Un bărbat de 32 de ani din Mediaş, care a fost diagnosticat cu malarie în timpul unei vizite în Africa şi care iniţial a refuzat să fie internat la Sibiu, plecând la mare, s-a prezentat la unitatea medicală din localitate după ce starea lui s-a agravat, fiind trimis la un spital din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Spitalului Municipal din Mediaş, Bogdan Burghelea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat de 32 de ani din localitate s-a prezentat la unitatea medicală, având diagnosticul de malarie, dar fără a menţiona acest lucru.  "Bărbatul a fost în Africa şi a fost diagnosticat acolo cu malarie. A venit la spitalul nostru în urmă cu o săptămână, pentru că nu se simţea bine, avea sindrom febril, dar nu a anun  anunţat că are malarie şi că primise tratament în acest sens", a declarat Bogdan Burghelea.
 
În stare gravă la Urgenţe

Medicii din Mediaş au constatat că el era bolnav de malarie în urma analizelor pe care i le-au făcut şi i-au recomandat să se interneze în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu, însă bărbatul a refuzat.  Potrivit lui Burghelea, bărbatul a plecat apoi la mare şi, când a revenit, s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgenţe al spitalului, în stare gravă. "Timpul petrecut la mare i-a alterat starea de sănătate, şi-a făcut foarte mult rău. Pentru cei din jur nu a fost un pericol, dar pentru el însuşi, da", a declarat managerul Spitalului Municipal din Mediaş.Potrivit acestuia, medicii au decis trimiterea pacientului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca pentru tratament şi supraveghere de specialitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările