Târg de ţară şi demonstraţii ale unor meşteri populari în Muzeul Astra, de Rusalii

Târg de ţară şi demonstraţii ale unor meşteri populari în Muzeul Astra, de Rusalii

Sibienii care vor să se relaxeze de Rusalii în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt aşteptaţi de meşteri populari de la care vor putea deprinde tainele olăritului, ale picturii de icoane pe sticlă sau ale ţesutului la război.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De Rusalii, în muzeu debutează Animă ASTRA!, un program de animaţii culturale ce introduce vizitatorii în lumea satului de altădată, prin prezenţa a trei meşteri ce vor împărtăşi trecătorilor tainele îndeletnicirilor tradiţionale. Rodica Berghezan va picta icoane pe sticlă, Iulia Sava va modela în lut, Rodica Ispas va face demonstraţii practice la războiul de ţesut.
 
De asemenea, la Târgul de Ţară, producătorii îi aşteptă pe vizitatori cu produse ce păstrează nealterată tradiţia culinară din zona Sibiului: bânzeturi, preparate din carne, pâine prospătă, miere şi produse apicole, ţuică, gemuri, dulceţuri şi siropuri.
 
Slujba de Rusalii, duminică, 23 iunie, va fi oficiată la biserica din Dretea, care poartă hramul Pogorârea Sfântului Duh.
 
Duminică, 23 iunie  şi luni, 24 iunie, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA  poate fi vizitat între orele 8:00-20:00. Galeriile de Artă Populară din muzeul în aer liber vor fi deschise duminică între orele 10:00-18:00 iar cele de la Casa Artelor vor fi închise în ambele zile. De asemenea, expoziţiile de la Casa Hermes şi Casa  Artelor vor fi închise. 
 
Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările