“Steve Coleman and the Five Elements”, a doua trupă anunţată la Mozaic Jazz Festival

“Steve Coleman and the Five Elements”, a doua trupă anunţată la Mozaic Jazz Festival

Steve Coleman

Unul dintre artiştii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, va susţine un concert la Sibiu, în data de 15 noiembrie, în a doua zi de Mozaic Jazz Festival.

 
Saxofonistul american va aduce la Sibiu formula de trupă cu care şi-a început colaborarea acum aproape un deceniu şi cu care a înregistrat mari succese la cele mai importante festivaluri de jazz din lume. “Steve Coleman and the Five Elements” este a doua trupă confirmată la Mozaic Jazz Festival, un eveniment programat să se desfăşoare între 14 şi 16 noiembrie la Sibiu.
 
Steve Coleman este unul dintre cei mai apreciati saxofonişti americani, profesor de jazz, compozitor şi documentarist. Influenţat de idolul său, Charlie Parker, îşi începe cariera la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor, a colaborat cu nume mari din lumea jazz-ului: Sam Rivers, Doug Hammond, Abbey Lincoln, Chico Freeman şi mulţi alţii ajungând în anul 1985 să înregistreze primul său album ca solist principal. A fost momentul în care s-a lansat oficial pe scena jazz-ului mondial.
 
Convins de importanţa pe care o are muzica în stabilirea legăturilor între oameni, mai ales în culturile non-vestice, Steve Coleman nu se mulţumeşte doar cu viaţa de artist, de aceea, în anul 2000, îşi întrerupe activitatea şi începe să călătorească frecvent în India, Indonezia, Cuba şi Brazilia pentru a documenta influenţele acestor culturi asupra muzicii afro-americane. Rezultatele cercetărilor sale din acea perioadă se regăsesc şi astăzi în muzica lui. 
 
Mozaic Jazz Festival
 
Cu un line-up de doar şase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe şi artişti ne vom îndrepta atenţia atât pe artişti internaţionali consacraţi cât şi pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentişti virtuoşi şi artişti români.
 
O altă trupă anunţată în cadrul festivalului este “Trilok Gurtu Band”. Trilok Gurtu este unul dintre cei mai mari percuţionişti de jazz şi world music ai tuturor timpurilor. În cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artişti precum: John McLaughlin,  Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry şi mulţi alţii. La Sibiu va veni însoţit de bandul său. 
 
Biletele se găsesc în reţeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, la Sala Palatului şi on-line pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet va fi de 70 lei/zi şi 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenţi şi pensionari.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.
 
 
La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.
 
 
Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.
 
 
Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.
 
 
Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: