Sorin Ilieşiu, senatorul exclus din PNL, cere congres extraordinat PNL şi fuziunea liberalilor cu noul partid anunţat de Călin Popescu Tăriceanu

Sorin Ilieşiu, senatorul exclus din PNL, cere congres extraordinat PNL şi fuziunea liberalilor cu noul partid anunţat de Călin Popescu Tăriceanu

Sorin Iliesiu

Într-o nouă scrisoare deschisă adresată membrilor PNL, Ilieşiu susţine că înfiinţarea noii formaţiuni politice anunţate de Tăriceanu, Partidul Reformator Liberal, înseamnă renaşterea USL şi a guvernului USL.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mai mult, senatorul numeşte ziua de astăzi „o zi realmente istorică”, acesta susţinând că „Tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei”. Sorin Ilieşiu a fost exclus din PNL după după ce a susţinut că liderul PNL Crin Antonescu ar trebui scos de la şefia partidului şi înlocuit de Călin Popescu Tăriceanu
 
Scrisoarea deschisă adresată de Sorin Ilieşiu membrilor PNL
 
“Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană - Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.
 
Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România - supranumită azi„noul tigru al Europei” - a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru alGuvernului USL - Domnul Victor Ponta.
 
Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal: Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană - Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.
 
Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România - supranumită azi„noul tigru al Europei” - a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru alGuvernului USL - Domnul Victor Ponta.
 
Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal:
 
Vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României a Domnului Călin Popescu Tăriceanu.
 
Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel “proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv”:  “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.
 
Cu un asemenea proiect naţional şi cu un Prim-Ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată! Să fim uniţi spre binele României şi al naţiunii române! Doamne ajută!
 
Sorin Ilieşiu a fost ales senator în 2012 în Colegiul 1 din municipiul Sibiu, obţinând 57,37% din voturile valabil exprimate. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Propus pentru excluderea din partid după ce a susţinut că liderul PNL Crin Antonescu ar trebui scos de la şefia partidului şi înlocuit de Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Ilieşiu şi-a anunţat joi dimineaţa demisia din PNL.

Senatorul Sorin Ilieşiu a fost schimbat de la Comisia de cultură

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu, cel care ieri a cerut schimbarea lui Crin Antonescu din fruntea partidului, a fost înlocuit, marţi, din funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură.

Antonescu: „Am întrebat nominal dacă îmi cere cineva demisia. Nu s-a solicitat aşa ceva. USD trebuie să dispară“

Liberalii au votat pentru desfiinţarea USD, pentru că încalcă protocolul USL. De asemenea, senatorul Sorin Ilieşiu a fost propus pentru excluderea din partid, după ce i-a cerut demisia lui Crin Antonescu. Întrebat dacă se va întâlni cu premierul Victor Ponta în această seară pentru a discuta despre propunerile liberalilor, Antonescu a replicat, zâmbind: „E, totuşi, Champions League, joacă Barcelona“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările