GALERIE FOTO Sărbătorile familiei Cioabă. Regele vopsea ouă de Paşti şi alegea personal cadourile pentru nepoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Cioabă era un mare iubitor al sărbătorilor religioase, pe care îi plăcea să le petreacă alături de familie, extrem de numeroasă.

Regele se implica personal în pregătirile de sărbători. De Paşti, spre exemplu, masa era una îmbelşugată, de pe care nu lipseau mielul la proţap, făcut cu usturoi şi hrean, şi curcanul, felul de mâncare preferat al regelui romilor.

„O să fie miel, purcel, curcănel, câteva găinuşe, va fi o masă bogată pentru că este sărbătoare şi noi trebuie să arătăm că într-adevăr există o tradiţie ca mesele la romi să fie bogate.”, povestea Florin Cioabă, anul trecut. 

Alături de ouăle vopsite tradiţional, în coş şi-au făcut loc şi ouă învelite în staniol special, adus tocmai de la Viena, pentru ouă de Paşti „ecologice, fără vopsele”.

Deşi tradiţionalist convins, chiar regele Cioabă a făcut câteva astfel de ouă. „Ne adaptăm, e secolul vitezei, trebuie să fim în pas cu moda”, a spus zâmbind Florin Cioabă.

Şi de Crăciun, mesele au fost la fel de îmbelşugate. Nu au lipsit preparatele tradiţionale, precum bândăreţul, iar regele s-a implicat personal în alegerea cadourilor pentru cei apropiaţi. 

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite