Captură impresionantă: 19 persoane arestate, arme letale, valută falsă şi droguri de 300.000 de euro - confiscate. Afacere orchestrată de după gratii

Captură impresionantă: 19 persoane arestate, arme letale, valută falsă şi droguri de 300.000 de euro - confiscate. Afacere orchestrată de după gratii

Banii obţinuţi din traficul de canabis şi substanţe psihoactive desfăşurat de o reţea organizată în patru judeţe Sibiu Cluj Alba şi Brăila Foto DIICOT

În urma unei ample operaţiuni de percheziţii derulată în urmă cu două zile în patru judeţe ale ţării, 19 persoane au ajuns după gratii. Anchetatorii au făcut şi o captură uluitoare de droguri, arme aduse ilegal de peste hotare şi bani.

Reamintim că miercuri, 21 aprilie, în Sibiu, Cluj, Alba, şi Brăila au avut loc simultan zeci de percheziţii domiciliare la care au luat parte poliţişti de la Combaterea Crimei Organizate, de la Acţiuni Speciale şi Jandarmi din şapte judeţe ale ţării. Cu această ocazie au fost reţinuţi zeci de suspecţi într-o reţea de traficanţi de droguri de risc şi mare risc, confiscată o cantitate impresionată de canabis şi substanţe psihoactive, arme letale şi bani, din care unii falşi. Anchetatorii au mai stabilit că traficanţii aveau sediul general în Sibiu, de unde coordonau toate operaţiunile din ţară şi din afară, iar din reţea făcea parte inclusiv un puşcăriaş care reuşea să orchestreze întreaga situaţie din spatele gratiilor. 
 
„În urma celor 38 de percheziţii domiciliare, efectuate în cursul zilei de 21 aprilie, poliţiştii de Combatere a criminalităţii organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au ridicat arme letale, care ar fi fost introduse ilegal în ţară şi deţinute contrar dispoziţiilor legale, bancnote din cupiură euro despre care există suspiciunea că sunt falsificate, aproximativ 2.000 de euro, precum şi 50.000 de euro care ar proveni din derularea activităţilor ilicite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.
 
În plus, joi, 22 aprilie, pe baza dovezilor strânse până acum, magistraţii Tribunalului Sibiu au dispus arestarea preventivă a 19 persoane, pentru următoarele 30 de zile. Alte trei persoane sunt cercetate în continuare în libertate, sub control judiciar, dispus pentru 60 de zile.
 
Imagini din timpul percheziţiilor. Sursa video: IPJ Sibiu - credit DIICOT:
 

 
„Din cercetări a reieşit că membrii grupării vizate, constituită în municipiul Sibiu, s-ar fi aprovizionat din alte judeţe cu importante cantităţi de substanţe psihoactive, droguri de risc şi mare risc. La gruparea infracţională ar fi aderat persoane profilate pe traficul de cannabis, cu surse de aprovizionare din judeţul Sibiu. La locuinţele acestora au fost descoperite culturi de cannabis indoor, instalaţii de întreţinere şi cultivare şi cantitatea de aproximativ 4 kilograme de muguri de cannabis”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Elena Werner. 
 
 
Potrivit aceleiaşi surse, din grupare mai făcea parte şi un puşcăriaş care orchestra întreaga afacere de după gratii: „La gruparea infracţională, ar fi aderat, cu rol de coordonare, o persoană aflată într-un penitenciar, care ar fi organizat împreună cu alte persoane activităţi ilicite, planificând introducerea în ţară a unor droguri de mare risc, precum şi distribuirea acestora în judeţul Sibiu.”
 
 
Anchetatorii au confiscat în urma zecilor de percheziţii domiciliare mai multe arme letale, despre care se crede că au fost introduse ilegal în ţară, bancnote în euro asupra cărora există bănuieli că sunt false şi peste 50.000 de euro obţinuţi ca urmare a traficului de narcotice. În plus, valoarea de piaţă a drogurilor confiscate se ridică la aproximativ 300.000 de lei, mai susţin anchetatorii.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările