Fetiţă de 7 ani muşcată de câine în centrul Sibiului. Proprietarul, găsit cu ajutorul camerelor de luat vederi: „Rănile sunt cumplite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţă de 7 ani din Sibiu muşcată de un câine - întâmplarea surprinsă de camere video Foto Primăria SibiuImagine
Fetiţă de 7 ani din Sibiu muşcată de un câine - întâmplarea surprinsă de camere video Foto Primăria SibiuImagine

Într-o zonă centrală a municipiului Sibiu, o copilă de numai şapte ani a fost muşcată de un câine. Cu ajutorul sistemului video de monitorizare a zonei, a fost găsit şi stăpânul animalului, iar cazul a ajuns la Poliţie.

Întâmplarea s-a petrecut duminică, 18 aprilie, în centrul Sibiului. Micuţa a ajuns la spital cu multiple plăgi la picioare, iar părinţii au depus plângere la Poliţie.

Între timp, mama acesteia a postat pe reţelele de socializare, inclusiv ale iubitorilor de animale, un apel către populaţie pentru a ajuta la identificarea proprietarului câinelui.

„Dragi iubitori de câini, scriu această postare în speranţa că poate strigătul meu de ajutor va ajunge la urechile părinţilor unui băiat din Sibiu de aproximativ 12 -15 ani care se plimba azi (18 aprilie - n.r.), pe Strada Cetăţii, ora 12:00, cu căţelul lui de talie mare, fără lesă şi botniţă. Câinele mi-a muşcat fetiţa (7 ani) de picior, ea se afla la o distanţă de doi metri faţă de mine. Copilul meu a necesitat îngrijiri medicale de urgenţă cu anestezie locală. Aş dori câteva informaţii despre câine. Sper în omenie şi în buna-cuviinţă a părinţilor acestui copil. De asemenea, vreau să trag şi un semnal de alarmă pentru toţi iubitorii şi stăpânii de câini: vă rog, ţineţi-vă animalele în lesă, pentru ca fiinţele nevinovate, lipsite de apărare, să nu mai treacă prin trauma şi suferinţa copilului meu şi a altor copii care au fost muşcaţi de câini!”, a mai scris mama victimei. 

„A muşcat-o în patru locuri”

Potrivit martorilor oculari, adolescentul care se plimba cu câinele, nu a putut să-l ţină sub control şi a dispărut din zonă imediat cum a văzut ce se întâmplă. „A fugit mişeleşte”, avea să povestească mama fetiţei, ulterior.

Internauţii şi reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au sfătuit-o să se adreseze Poliţiei, să ceară verificarea camerelor de luat vederi menţionând că stâpânul animalului este cel care este responsabil pentru orice face sau se întâmplă cu câinele, în cazul de faţă fiind vorba despre un animal agresiv acesta fiind pasibil de dosar penal.

În comentarii, femeia a mai povestit că deşi mai erau şi alţi oameni în jur, nimeni nu s-a băgat de frica animalului” şi că, deşi a anunţat Poliţia şi a cerut să fie verificate camerele de luat vederi, iniţial i s-a spus că nu prea sunt multe astfel de dispozitive prin zonă. Cât despre micuţa victimă am mai aflat că: „Deja a făcut primul vaccin şi mai are încă patru. Însă, rănile sunt cumplite. A muşcat-o în patru locuri şi a rupt din carne!”.

Cei care au trecut prin situaţii asemănătoare, sfătuiesc populaţia să aibă la îndemână în permanenţă un dispozitiv cu ultrasunete.

Stăpânul câinelui, găsit cu ajutorul sistemului de monitorizare video

Primăria Sibiu a fost cea care a anunţat, tot pe Facebook, pe propria pagină de socializare că a fost găsit proprietarul câinelui care a muşcat copila de şapte ani strada Cetăţii din Sibiu, dar şi că acest caz va fi anchetat de Poliţie. 

    

„Poliţia Locală a reuşit, cu ajutorul camerelor video, să identifice proprietarul câinelui care a muşcat o fetiţă de 7 ani pe strada Cetăţii în data de 18 aprilie. Agenţii de Poliţie Locală au transmis aceste informaţii către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, pentru continuarea cercetărilor”, au anunţat autorităţile alături de o singură fotografie. În fundalul acesteia se vede un copil a cărui atenţie este atrasă de un câine, dar judecând după reacţia pietonilor din jur, în momentul în care a fost realizată această fotografie nu se întâmplase încă nimic victimei. 

Aceeaşi sursă a mai ţinut să reamintească posesorilor de animale de companie că au obligaţia, atunci când scot patrupedele la plimbare, să le ţină sub control cu lesă şi botniţă, pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni.

De ceva timp, iubitorii de animale militează pentru înfiinţarea unui parc pentru câini în Sibiu, fapt care nu este văzut cu ochi buni de toţi localnicii care consideră că în acest mod se ia din spaţiul verde şi aşa destul de limitat al oamenilor. În Bucureşti, spre exemplu, există zone îngrădite special pentru câinii de companie în cadrul parcurilor. Alţii propun ca zonele lăsate de izbelişte să fie transformate în zone amenajate pentru animale. 

Vă mai recomandăm şi:

Imagini înfiorătoare de la un accident pe Valea Oltului în care au murit două persoane. Un Audi a intrat într-un TIR condus de un bulgar FOTO VIDEO

UPDATE Accidente în lanţ pe Valea Oltului şi pe alte şosele: trei morţi şi trei răniţi FOTO 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite