Căminul de Argint din Viile Satu Mare se închide. Replica emoţionantă a unei fiice: “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa! Acum simt că trebuie salvat Căminul!”

Căminul
de Argint din Viile Satu
Mare se închide. Replica emoţionantă a unei fiice: “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa!
Acum simt că trebuie salvat Căminul!”

Administratorul centrului, Fundaţia “Casa Sătmăreană”, a intrat în insolvenţă în luna decembrie 2013 din cauza datoriei de 230.000 lei acumulată faţă de bugetul de stat   FOTO voceatransilvaniei.ro

Centrul Rezidenţial pentru Persoanele Vârstnice “Căminul de Argint” din Viile Satu Mare, deschis în 2011, se află într-o situaţie dramatică. Din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat, fundaţia care administrează centrul a dat faliment şi e la un pas de închidere. “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa! Acum simt că trebuie salvat Căminul!”, e rugămintea emoţionată a unei fiice.

În acest context nefericit pentru cei 15 bătrâni de la centru, una dintre fiicele a cărei mamă se numără printre beneficiarii acestor servicii roagă autorităţile locale să ia măsuri pentru a remedia situaţia. Liliana Ardelean, medic rezident la Spitalul Judeţean Satu Mare, i se adresează preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, printr-o scrisoare deschisă, în numele aparţinătorilor seniorilor de la Căminul de Argint Viile Satu Mare.

“N-aş vrea să fiţi niciodată în situaţia în care sunt eu! Aveţi părinţi! Vă doresc să vă bucuraţi cât mai mult de sănătatea lor şi de sprijinul lor! Eu nu-l mai am! Lumea mea s-a năruit când mama s-a îmbolnăvit! Pare dramatic, dar Căminul de Argint ne-a salvat viaţa! Atunci! Acum simt că trebuie salvat Căminul!”, spune Liliana Ardelean.

Tot ea recunoaşte că în acest cămin sunt oamenii pe mâna cărora şi-a dat mama cu toată încrederea. Încredere rămasă la fel din martie 2011.

“Vin la mama de când e la Căminul de Argint ca la mama acasă! Ea însăşi spune când o iau în Satu Mare că vrea… acasă, la Căminul de Argint !”, mai adaugă femeia.

Administratorul centrului, Fundaţia “Casa Sătmăreană”, a intrat în insolvenţă în luna decembrie 2013 din cauza datoriei de 230.000 lei acumulată faţă de bugetul de stat. Cei 15 beneficiari au beneficiat în această perioadă de îngrijire medicală 24 de ore din 24, terapie şi masaje de recuperare, dar şi de servicii religioase, participând la terapii ocupaţionale şi activităţi de socializare.

Vă recomandăm şi

VIDEO Poliţiştii au pregătit masa de prânz pentru bătrânii unui azil. Totul, sub forma unui concurs culinar

Policlinica 2 din Baia Mare va găzdui un centru de îngrijire pentru vârstinici

FOTO Cantină socială şi centru pentru bătrâni, inaugurate de IPS Andrei Andreicuţ

FOTO VIDEO Pensionarii din Chişinău sunt ademeniţi cu patul, să-şi găsească leacul

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările