FOTO Cantină socială şi centru pentru bătrâni, inaugurate de IPS Andrei Andreicuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi a fost inaugurată o cantină socială şi un centru pentru bătrâni la Bistriţa, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Andrei Andreicuţ. În amenajarea spaţiului şi dotarea corespunzătoare s-au implicat atât autorităţile locale şi judeţene cât şi oameni de afaceri din judeţ.

Cantina Socială „Sfânta Muceniţă Filofteia” şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sfântul Simeon” funcţionează la parterul sediului Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii şi reprezintă proiectele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă- filiala Bistriţa-Năsăud.

Inaugurarea a avut loc marţi, în prezenţa a zeci de preoţi din judeţ, dar şi a primarului Ovidiu Creţu, a preşedintelui de Consiliu Judeţean Radu Moldovan şi a Înaltpreasfinţitului Andrei Andreicuţ, care a şi sfinţit cantina socială şi centrul de zi pentru persoane vârstnice.

Nu mai puţin de 50 de săraci din Bistriţa vor avea parte de mese calde la prânz de luni până vineri începând de marţi. Se pare că de selecţia celor care vor beneficia de aceste servicii se va ocupa tot Asociaţia Filantropia Ortodoxă – filiala Bistriţa-Năsăud, luându-se în calcul posibilităţile materiale reduse. De asemenea, potrivit protopopului de Bistriţa Alexandru Vidican, atât cantina, cât şi centrul de zi vor funcţiona cu ajutorul voluntarilor.

Dacă renovarea şi amenajarea cantinei sociale au fost sprijinite material de autorităţile judeţene şi locale, pentru dotarea cu mobilier, veselă şi mâncare au ajutat mai mulţi şefi de instituţii şi patroni de firme bistriţene. Primăria Bistriţa a alocat nu mai puţin de 1,6 miliarde de lei vechi în 2013 pentru cultul ortodox, întreaga sumă fiind destinată finalizării cantinei şi a centrului.

De altfel, prezent la inaugurare, preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan a ţinut să precizeze că va sprijini material de acum înainte această cantină din propriul buzunar şi mai mult va îndemna mai mulţi administratori de firme să facă la fel.

În aceeaşi locaţie va funcţiona şi un centru de zi pentru persoane vârstnice, care poartă numele Sfântului Simeon. Aici bătrânii vor putea să se întâlnească, să socializeze şi chiar să citească, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” punând la dispoziţia acestora câteva zeci de volume.

Asociaţia Filantropia Ortodoxă nu se va opri aici, intenţionând să mai deschidă un cămin pentru persoane vârstnice în Livezile, care va fi inaugurat în cel mult două luni.Vă mai recomandăm:

Protopopiatul vrea o cantină pentru săraci şi un centru de zi pentru vârstnici

Viceprimarul Ioan Peteleu vrea campus social cu şcoală şi grădiniţă pentru săracii Bistriţei 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite