Un spital din Banat a acumulat datorii imense şi are conturile blocate

Un spital din Banat a acumulat datorii imense şi are
conturile blocate

FOTO spitalcaransebes.ro

Singurul spital din Caransebeş se află într-o situaţie ciritică. Din cauza datoriilor acumulate conturile instituţiei au fost blocate de către furnizori

Ştiri pe aceeaşi temă

Conturile unităţii sanitare bănăţene sunt blocate din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani. Situaţia este şi mai gravă pentru că nici nu se întrevede o rezolvare a problemelor în viitorul apropiat, deoarece de la bugetul local al oraşului nu se pot acoperi sumele datorate, fiind mult prea mari.

"Spitalul are plăţi restante de 5.136.675 de lei, din care arierate 3.800.138 de lei, adică datorii mai vechi de 90 de zile la furnizori. Aici intră medicamente, materiale sanitare, utilităţi şi servicii. Conturile sunt blocate de câteva luni, situaţia s-a perpetuat de câţiva ani încoace. Conform legii, în momentul de faţă spitalul poate face plăţi reprezentând doar salarii, arierate şi pentru programe naţionale de sănătate”, a declarat Alin Simeria, purtătorul de cuvânt al spitalului din Caransebeş.

Primarul Caransebeşului susţine că bugetul oraşului e prea mic pentru a putea susţine spitalul. Felix Borcean a declarat că este imposibil să aloce banii necesari deblocării situaţiei.

“Nu avem cum, încă nu am finalizat bugetul pe anul acesta, dar banii pentru spital sunt puţini, ori ei au datorii de aproape 10 milioane de lei. Nu avem de unde să dăm banii aştia şi nici Consiliul Judeţean nu ne poate ajuta. Caransebeşul e un oraş prea mic şi veniturile noastre nu ne permit să alocăm asemnea sume. Ar fi fost o variantă dacă trecea amendamentul senatorului Vela, la bugetul naţional. El a cerut să fie prinşi banii aştia pentru spitalul din Caransebeş, dar din păcate nu a fost aprobat. Sincer să fiu, în momentul de faţă eu nu văd soluţia”, a mai spus primarul Borcean.

Primarul Caransebeşului a mai spus că singurele investiţii care s-au mai făcut în spital în ultima vreme sunt realizate cu ajutorul sponsorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările