VIDEO Secţia ORL a Spitalului Judeţean Vâlcea, închisă după ce asistenta şefă a fost testată pozitiv la Covid-19

VIDEO Secţia ORL a Spitalului Judeţean Vâlcea, închisă după ce asistenta şefă a fost testată pozitiv la Covid-19

Secţia ORL a Spitalului Judeţean Vâlcea, închisă după ce asistenta şefă a fost confirmată cu Covid 19, Foto Adevărul

O întreagă secţie medicală a Spitalului Judeţean Vâlcea a fost închisă temporar după ce un cadru medical s-a infectat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a întâmplat în Râmnicu Vâlcea, la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Al nouălea caz confirmat cu Covid 19 din Vâlcea este chiar al asistentei şefe din această secţie.
 
Anunţul a fost făcut pe Facebook de către medicul de gardă, dr. Oana Păun: „Deci, ca să vă zic, secţia noastră ORL se închide. Avem asistenta şefă cu Covid pozitiv. Toţi o să fim testaţi. 

Eu sunt de gardă azi. O să rămân... hmmm... nu ştiu, până mâine, probabil, până îmi iese testul pozitiv sau negativ. Doamne ajută să nu fie!... Şi să ştiţi să nu mai veniţi la ORL! Şi să ştiţi că ORL - pa!”   
 
 
„Datele preliminare din ancheta epidemiologică indică o transmitere intracomunitară”
 
Informaţia a fost confirmată oficial: „Din testele efectuate pacienţilor suspecţi SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparţine unui cadru medical, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea – Secţia ORL.
 
S-au luat imediat toate măsurile de protecţie, de dezinfectare a spaţiilor, de testare a tuturor contacţilor din Secţia ORL. Secţia ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor vă vom comunica.
 
A fost începută şi ancheta epidemiologică şi datele preliminare indică o transmitere intracomunitară. Informăm populaţia judeţului Vâlcea că luăm toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”, s-a anunţat printr-un comunicat de presă.
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a decis testarea tuturor celor 25 de angajaţi ai secţiei. Managerul instituţiei a declarat că asistenta confirmată cu Covid ar fi fost în vizită la nepoţi în Bucureşti, prin urmare nu se ştie clar de unde s-a infectat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: