VIDEO Primar validat în altă localitate decât cea în care a candidat: „Nu ştiu dacă omologului o să-i convină salariul”

VIDEO Primar validat în altă localitate decât cea în care a candidat: „Nu ştiu dacă omologului o să-i convină salariul”

Ion Bebe Streinu, primarul reales din Şirineasa - Vâlcea; Foto Adevărul

La Vâlcea s-a produs o eroare în acte privind recunoaşterea alegerilor dintr-o comună. Primarul reales s-a trezit că instanţa i-a validat mandatul, dar într-o staţiune balneară renumită.

Lui Ion Bebe Streinu instanţa Judecătoriei din Râmnicu Vâlcea i-a validat mandatul de primar, dar nu în localitatea unde a candidat, Şirineasa, ci în staţiunea balneară Băile Olăneşti. 
 
Edilul s-a văzut nevoit să înştiinţeze judecătoria de eroare produsă. Ion - Bebe Streinu a fost reales ca primar de o treime dintre alegătorii cu drept de vot ai comunei şi de jumătate din electoratul care s-a prezentat duminică, 27 septembrie, la urnele de vot. A obţinut ca scor dublu daţă de principalul său contracandidat.
 

„Am fost validat ieri, dar dintr-o eroare, este o mică problemă, pentru că m-au validat primar la Băile Olăneşti. Deci, trebuie să mă duc să-l trimit pe Vasilache (Sorin Vasilache este primarul reales din Băile Olăneşti - n.r.) să rămân în locul lui. Acum am semnat o adresă către completul de la judecătorie, să revină şi să menţioneze Şirineasa în loc de Băile Olăneşti. Nu ştiu dacă (omologului - n.r.) i-ar conveni ca salariu (să fie primar la Şirineasa - n.r.). Se mai întâmplă şi lucruri din acestea, ne amuzăm, dar numai cine nu munceşte, nu greşeşte, nu trebuie să ne supărăm pe nimeni”, a mărturisit primarul din Şirineasa, împăciuitor, unui reporter al televiziunii locale VTV.

     
Streinu este unul şi acelaşi primar care, după ce a fost reales, şi-a jignit o parte din electorat pe care a l-l-a catalogat drept „plantă penelistă”: „Vă mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată! Dumneavoastră aţi produs cel mai dur erbicid pentru «plantele» PNL-iste. «Erbicidul Streinu» pulverizat de 646 de pulverizatoare a erbicidat pentru a doua oară «plantele» peneliste, aceste plante pline de ghimpi, îngălbenite, aproape de uscare, un erbicid puternic creat de locuitorii comunei Şirineasa”, a postat primarul la scurt timp după aflarea rezultatului alegerilor, fără să realizeze că în acest mod şi-a jignit sute de concetăţeni care l-au votat pe contracandidatul său.
 
La Şirineasa, campania electorală din acest an a fost plină de acuze, unele depuse inclusiv la Agenţia Naţională pentru Integritate. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările