VIDEO FOTO Doi soţi au murit după ce au plonjat cu maşina în apele Oltului. Fata lor, salvată in extremis de un alt şofer

VIDEO FOTO Doi soţi au murit după ce au plonjat cu maşina în apele Oltului. Fata lor, salvată in extremis de un alt şofer

Imagini de la locului accidentului, pe DN 7, din momentul în care a fost scoasă maşina din apele Oltului, Foto: ISU Vâlcea

Maşina căzută în apele Oltului astăzi, 1 aprilie, pe DN 7, în judeţul Vâlcea, a fost găsită. Din cauza curenţilor puternici, scafandrii au scos cu greu din autoturism cadavrele celor două victime ale accidentului. Autoturismul a fost extras din râu cu ajutorul unui troler, iar drumul naţional a fost blocat total pe perioada intervenţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza neadaptării vitezei de deplasare, un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în apele Oltului. Accidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de duminică, 1 aprilie, pe raza judeţului Vâlcea, pe DN 7, la Gura Lotrului, km 207. Maşina se deplasa dinspre Sibiu înspre Râmnicu Vâlcea.

Doar unul din cei trei pasageri din maşină a supravieţuit, o copilă de 13 ani care a fost salvată chiar de către persoana care a sunat la 112 pentru ajutor.

Părinţii ei, de 46 şi respectiv 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu au reuşit să scape.

Maşina a fost scoasă la mal. Ambele persoane se aflau în autoturism, decedate.
 
Un elicopter SMURD a fost trimis la Brezoi – Vâlcea, în apropierea locului în care s-a petrecut accidentul, unde a rămas până la scoaterea victimelor din apă. 
 
„Curenţii sunt foarte puternici, iar vizibilitatea este zero. Am găsit maşina, am reuşit să pun mâna pe una dintre victime, dar n-am reuşit s-o scot. Între timp, maşina s-a întors cu roţile în sus. Nu se poate interveni din cauza curenţilor”, explica unul dintre scafandri de ce nu s-au putut interveni.  

 
În maşină se afla o familie care venea spre casă. Copila salvată a fost transportată iniţial la Spitalul Orăşenesc din Brezoi, pentru îngrijiri, apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea. Adolecenta este acum în afara oricărui pericol, însă şi-a pierdut ambii părinţi în accident.
 
Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10:00. La ora 13:40, încă se intervenea pentru scoaterea maşinii, cu ajutorul unui troler. La faţa locului s-au deplasat mai multe forţe de intervenţie. De la ISU Vâlcea au venit scafandrii pentru găsirea celorlalte două persoane şi a autoturismului şi s-a luat legătura cu Hidoelectrica Râmnciu Vâlcea, pentru scăderea nivelului râului Olt, în zonă, aproximativ o oră - două
 
Până la sosirea scafandrilor, căutările s-au efectuat cu cangea din barcă. Elicopterul SMURD a fost solicitat iniţial pentru copilă.
 
IPJ Vâlcea l-a trimis la faţa locului şi pe psihologul instituţiei pentru consilierea victimei care a supravieţuit.
 
Între timp, la câţiva kilometri depărtare, la Lotrişor, a avut loc un alt accident, dar uşor. Reamintim că ieri, în aceeaşi zonă, un motociclist a intrat sub roţile unui tir. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările