Un proces verbal al unei amenzi pentru injurii la adresa clasei politice, viral pe internet

Un proces verbal al unei amenzi pentru injurii la adresa clasei politice, viral pe internet

Procesul verbal al unei amenzi dată unui protestatar devenit viral, ridiculizat pe net, Foto: Facebook

Un proces verbal al unei amenzi date recent la un protest antiguvernamental a devenit viral pe internet datorită conţinutului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul care a avut loc miercuri, 20 iunie, în Bucureşti, s-a soldat cu îmbrânceli între participanţi şi jandarmi, motiv pentru care s-a folosit spray lacrimogen, au fost reţinuţi protestatari, iar o parte au fost amendaţi.

Unul din procesele verbale de constatare a contravenţiei încheiat cu această ocazie a devenit viral pe net datorită conţintului său: „... a fost surprins în timp ce adresa injurii ce nu pot fi descrise la adresa clasei politice”.
 
Destinatarul s-a ales cu o amendă de 200 de lei.
 
În plus, contravenientul nu este de acord cu învinuirile care i se aduc: „Nu recunosc fapta prezentată în prezentul proces verbal”. De obicei procedează astfel cei care intenţionează să conteste procesul verbal în instanţă
 
Cum era de aşteptat, reacţiile nu au întârziat să apară. „Nu mai adresaţi injurii ce nu pot fi descrise de jandarmi la adresa clasei politice, că vă dau subordonaţii secretarei Carmen Dan amendă. Fiţi mai clari cu injuriile, să le poată înţelege şi doamna Carmen Dan. Dacă nu vă vine să credeţi, aşa arată procesul verbal încheiat de jandarmi unui protestatar din Piaţa Victoriei”, spune cel care a postat procesul verbal pe net.
 
Internauţii, cum era de aşteptat, ridiculizează întâmplarea. De la: „Dacă nu pot fi descrise, înseamnă că nu există”, la păreri de genul: „Cred că nu ştia cum se scriu injuriile” sau „Băga-mi-aş are prea multe cratime pentru un jandarm” ori „Păi, normal că nu pot fi descrise sau scrise, fiindcă e necesară cunoaşterea limbii române, cum şi unde se pune cratima, din astea...”. „Atunci să le deseneze, că ne prindem noi ce-a vrut să zică poetul!”, propune altcineva, iar alt internaut conchide: „Au rămas fără cuvinte...nu mai au vorbele la ei!”. 
 
Nu lipsesc nici sfaturile, de genul „Nu mai folosiţi cuvinte complicate. Înjuraţi mai simplu, să înţeleagă şi ei.” sau „Ar trebui să facem o listă cu cele acceptate” ori „Musai să folosim injurii culte. Poate trebuie să înjurăm în latină sau ceva similar”, propune altcineva.
 
Există un internaut care, mai în glumă mai în serios, întreabă: „Şi de când este asta contravenţie? Să înjur clasa politică...”
 
Nu lipsesc nici recomandările cu tentă de consultanţă juridică: „Şi martor? Nimeni?” sau „Acest proces verbal este nul, deoarece domnul jandarm este analfabet şi mănâncă litere; faceţi contestaţie şi instanţa îl va anula cu siguranţă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările