Uleiul de ricin, comoara din natură pentru o piele sănătoasă şi pentru un păr frumos. Cum trebuie să îl folosim

Uleiul de ricin, comoara din natură pentru o piele sănătoasă şi pentru un păr frumos. Cum trebuie să îl folosim

Uleiul de ricin este recomandat pentru uz intern si extern. Foto arhiva Adevarul

Cunoscut încă din antichitate drept un laxativ natural, uleiul de ricin este întrebuinţat în prezent în medicina naturistă pentru amelioararea multor probleme de sănătate. Cel mai frecvent, lichidul extras din seminţele de ricin este întrebuinţat împotriva căderii părului sau ca antiinflamator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent în compoziţia multor produse cosmetice, inclusiv a săpunurilor, uleiul de ricin poate fi folosit şi ca atare, direct de la plafar, pentru ameliorarea sau prevenirea mai multor probleme de sănătate. 
 
Extern, uleiul extras din seminţele de ricin poate fi folosit pentru a trata diverse probleme ale pielii, de la la acnee până la arsurile solare. Potrivit specialiştilor, acest ulei conţine acid ricinoleic, care acţionează ca un antiinflamator asupra pielii şi calmant al durerilor. În plus, doamnelor li se recomandă să se ungă în zona ochilor, înainte să adoarmă, cu ulei de ricin, întrucât se crede că, folosit cu regularitate, uleiul ajută la estomparea cearcănelor. 
 
Lichidul gălbui este un remediu natural şi pentru pielea uscată sau bătătorită. Pielea redevine catifelată dacă zona cu probleme sau bătăturile este masată cu puţin ulei de ricin. 
 
Tratament împotriva căderii părului
 
Tot extern, uleiul de ricin a fost folosit timp de secole la rând de femeile care şi-au dorit o podoabă capilară bogată. Masarea scalpului cu ulei de ricin stimulează creşterea părului şi, în acelaşi timp, conferă strălucire firelor de păr. Pentru un efect garantat, uleiul de ricin trebuie aplicat de la rădăcină până în vârful firelor de păr. De asemenea, uleiul de ricin poate fi combinat cu uleiul de masline sau cu câteva picături de zeamă de lămâie, iar cura trebuie să dureze cel puţin patru săptămâni. 
 
Uleiul de ricin, laxativ natural
 
Uleiul de ricin este folosit încă din antichitate în tratamentul constipaţiei, cunoscut fiind faptul că lichidul extras din seminţele de ricin conţine acizi graşi şi antioxidanţi, care ajută la ameliorarea unor probleme gastrointestinale. Fitoterapeuţii recomandă pentru tratarea cosntipaţiei câte o lingură de ulei de ricin dimineaţa, pe nemâncate, dar pentru o perioadă scurtă de timp, de cel mult trei-patru zile. 
 
Atenţie însă, pentru că administrarea în exces a uleiului de ricin are efecte adverse. Printre aceste efecte se numără greaţa, dureri abdominale, ameţeală şi chiar halucinaţii. De asemenea, nu este recomandat consumul uleiului de ricin de către femeile însărcinate, căci administrarea internă a uleiului poate induce travaliul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările