Râmnicu Vâlcea: Cei de 34 hackeri prezentaţi Tribunalului pentru arestare „vindeau” iahturi şi maşini de lux

În Cehia au fost arestate zece persoane pentru care s-au emis mandate europene de arestare. Cei reţinuţi sunt tineri până în 30 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi:

VIDEO Hackeri de Vâlcea „deconectaţi" de FBI

Află cine sunt cei 34 de tineri propuşi pentru arestare pentru escrocherii informatice

În această dimineaţă dubele poliţiei şi jandarmeriei au transportat în arestul Tribunalului Vâlcea cele 34 de persoane, din totalul celor 70 reţinute ieri pentru comiterea de fraude informatice pe Internet. Nadina Spânu, procuror şef birou din cadru Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat pentru Adevărul de Seară: „În acţiunea începută ieri au fost reţinute 70 de persoane, dintre care 34 sunt prezentate azi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă a acestora pentru 29 de zile. Majoritatea dintre ei sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. Nu am cunoştiinţă să fie vreuna persoană publică. Aceştia înşelau oameni de bună credinţă «vânzându-le» în general produse de lux, precum iahturi, vile, case, maşini de ultimă generaţie, motoare ", a spus purtătorul de cuvânt.


Fostul prieten al lui Carmen Şerban, hacker?


În timp ce instanţa va delibera soarta celor 34, poliţiştii şi procurorii contabilizează sumele care au fost săltate de la domiciliul celor ridicaţi în acţiunea intitulată de Poliţie „Valea Regilor". Ieri, la Tribunalul Vâlcea, aparţinătorii au venit în număr mare să-şi vadă odraslele care intrau în sălile instanţei unde completul de judecată va delibera. Furia şi-au vărsat-o pe jurnalişti, trecând la ameninţări de genul „Îţi sparg ochelarii dacă le faci poze", se auzeau vocile iritate din mulţime. Printre reţinuţi se numără şi o fată, Mihaela Florina U. Din mulţime se zvonea că şi fostul prieten al lui Carmen Şerban se află în gruparea celor reţinuţi şi prezentaţi instaţei pentru arestare. Nici aparţinătorii, nici presa nu au avut voie în sala de şedinţă, judecarea având loc cu uşile închise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările