Protest Declic, la Ministerul Muncii: „Raluca Turcan, te provocăm să trăieşti cu salariul minim!”

Protest Declic, la Ministerul Muncii: „Raluca Turcan, te provocăm să trăieşti cu salariul minim!”

Raluca Turcan provocată de comunitatea Declic să trăiască doar cu salariul minim pe economie Foto declic ro

Comunitatea Declic anunţă că va organiza joi dimineaţa, 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, un protest la Ministerul Muncii.

Anunţul a fost făcut miercuri seara, 6 octombrie, pe pagina de Facebook a platformei Declic.
 
Organizarea protestului vine ca urmare a anunţului făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre formula de creştere a salariului minim pe termen lung care nu va mai lua în calcul valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent. 
 
„Este atât o încălcare a Legii 174/2020 care prevede corelarea salariului minim cu valoarea coşului minim de consum, dar şi a principiilor europene pentru dreptul la un trai decent al tuturor angajaţilor. Este un abuz de putere şi o intenţie clară a guvernanţilor să menţină cât mai jos nivelul de trai al angajaţilor pe salariul minim, pe termen nedefinit”, se arată în mesajul Declic.
 
De aceea, comunitatea este invitată să se alăture acestui demers joi dimineaţa, 7 octombrie, la Ministerul Muncii, de pe strada Demetru I. Dobrescu 2-4, la ora 9:45. Acţiunea se va derula până la ora 11:00. 
 
Pe platforma Declic s-a demarat şi o strângere de fonduri pentru organizarea protestului.
 
„Ca  provocarea pentru Raluca Turcan să iasă aşa cum am plănuit, avem nevoie de tine. Vom expune 30 de coşuri de cumpărături pe trotuarul din faţa Ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni. Vrem să vizualizeze şi Raluca Turcan ce poţi lua cu doar 1.524 lei. Trebuie să strângem bani ca să plătim bannerele, coşurile cu conţinut cu tot şi onorariul unui fotograf profesionist. Contribuie şi tu pentru a susţine lupta pentru un trai minim decent pentru angajaţii pe salariul minim!... Noua formulă de calcul pentru creşterea salariului minim condamnă angajaţii la sărăcie, pe termen nelimitat! Hai cu noi, joi, 7 octombrie, să protestăm la Ministerul Muncii, pentru dreptul tuturor angajaţilor la un trai minim decent”, explică Declic.
 
Comunitatea este sfătuită să fie atentă la eveniment şi să-şi dea acceptul că va participa pentru a primi notificări despre detaliile acţiunii Declic care se va organiza respectând normele în vigoare pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 şi prin păstrarea distanţării sociale.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările