Ciobănaş de 15 ani, dat iniţial dispărut, găsit mort după patru zile, într-o râpă

Ciobănaş de 15 ani, dat iniţial dispărut, găsit mort după patru zile, într-o râpă

Panait Laurenţiu - ciobănaşul de 15 ani din Buneşti Vâlcea dat dispărut şi găsit apoi mort într-o râpă Foto Adevărul

Un adolescent de 15 ani a fost dat dispărut sâmbătă, 27 iunie, în a treia zi după ce a plecat cu oile la o stână şi nu a ajuns nici la destinaţie şi nici acasă. Trupul său a fost găsit fără viaţă.

Duminică, 28 iunie, poza unui adolescent de 15 ani din judeţul Vâlcea a fost dată publicităţii, menţionându-se că este căutat în întreaga ţară. 

Cu o seară înainte, Poliţia din Ocnele Mari a fost sesizată de dispariţia lui Laurenţiu Constantin Panait, de 15 ani, din localitate. Cu această ocazie s-a aflat că adolescentul plecase din data de 25 iunie, de la domiciliul unchiului său, din satul Teiuşu, comuna Buneşti, cu gândul de a duce oile la păscut. Nu a mai ajuns nici la Stâna Veche, unde ar fi trebuit să ducă oile şi nici acasă, la rude, ori la părinţi. 
 
Nu era vorba despre o plecare voluntară, ci despre o dispariţie misterioasă, motiv pentru care poliţiştii au oferit spre mediatizare toate semnalmentele băiatului, inclusiv detalii despre hainele cu care era îmbrăcat, rugând populaţia să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie, dacă are informaţii despre tânăr.
 
Căutările au început însă de sâmbătă seara, la scurt timp după ce minorul a fost dat dispărut. Poliţiştii au fost intrigaţi de faptul că familia i-a anunţat dispariţia atât de târziu. 

Mediatizarea acestui caz a început cu opt ore înainte ca trupul neînsufleţit al băiatului să fie găsit într-o râpă de către poliţişti. Descoperirea a avut loc la aproximativ 20 de ore de când au început căutările şi după patru zile de când a plecat de la locuinţa rudelor.
 
Luni, 29 iunie, procurorii vâlceni au anunţat că s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se afla cauza morţii adolescentului: „La Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 28 iunie, o cauză în care se efectuează cercetări în vederea lămuririi împrejurărilor în care a survenit decesul unui minor, al cărui cadavru a fost identificat la data de 28 iunie, pe raza comunei Buneşti, sat Teiuşu, într-o zonă accidentată.
 
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”. 
 
Pe aceeaşi temă:
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: