FOTO VIDEO Imagini de la operaţiunea de căutare a fetiţei de cinci ani, dispărute de patru zile în apele Cibinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la operaţiunea de căutare a micuţei căzută în râul Cibin - Sibiu Foto Adevărul - credit ISU Vâlcea
Imagini de la operaţiunea de căutare a micuţei căzută în râul Cibin - Sibiu Foto Adevărul - credit ISU Vâlcea

Echipelor de intervenţie aflate în căutarea unui copil căzut în apele Cibinului li s-au alăturat şi pompierii din Vâlcea. Imaginile de la faţa locului arată eforturile făcute pentru găsirea micuţei Adelina.

GALERIE FOTO

Situaţia dramatică de la Sibiu a debutat marţi, 23 iunie, când a fost demarată o vastă operaţiune de salvare, după ce un copil a căzut în râul Cibin, în jurul orei 18.30 fiind solicitată intervenţia de urgenţă a pompierilor militari.

Era vorba despre o fetiţă de 5 ani, Adelina, care a căzut accidental în apă, în zona Străzii Orzului, în timp ce se juca împreună cu alţi copii în apropierea casei, pe malul apei. Potrivit martorilor, i-ar fi picat un pantofior din picioare. S-a aplecat să-l scoată, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă. Apele învolburate şi curenţii repezi au împiedicat-o să mai iasă.

Forţele de intervenţie s-au mobilizat destul de rapid, la faţa locului fiind trimise două autospeciale de stingere, barcă de salvare pneumatică şi un echipaj SMURD, precum şi peste 20 de pompieri militari. Timp de mai bine de trei ore, până târziu în noapte, forţele ISU Sibiu au căutat-o pe micuţă. 

Miercuri dimineaţă, intervenţia a fost reluată, de la primele ore, cu două bărci pneumatice, la fel şi joi. Patru zile mai târziu, Adelina pare în continuare de negăsit, iar operaţiunile de căutare continuă. 

Imagini de la operaţiunile de căutare a Adelinei, micuţa de 5 ani care a căzut în râul Cibin (Sursa: ISU Vâlcea):

Vineri, 26 iunie, echipajelor de intervenţie li s-au alăturat şi scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Este ziua în care s-a lărgit foarte mult aria de căutare, operaţiunile derulându-se pe o rază de peste 10 km, cu 25 de pompieri militari, două bărci pneumatice şi un echipaj de scafandri.

Cercetările durează de atâtea zile, din cauza cantităţii mari de precipitaţii din ultima perioadă, care a condus la creşterea consistentă a debitelor râurilor de pe raza judeţului Sibiu, au precizat autorităţile. De aceea, în colaborare cu Serviciul de Gospodărire a Apelor, ISU Sibiu a luat măsuri pentru scăderea şi menţinerea debitului pe cursul râului.

Unul dintre pompierii participanţi la misiune a declarat pentru reporterii publicaţiei „Turnul sfatului” că şansele de a o găsi pe micuţă în viaţă sunt minime: „Nu este prima persoană pe care o căutăm. Poate dura o zi, pot dura două zile, poate dura o săptămână. Nu mai sunt şanse să fie găsită în viaţă. Dacă a căzut în apă, aşa mică, nu sunt şanse...”.

Pompierii recomandă adoptarea unui comportament prudent în apropierea râurilor şi afluenţilor acestora şi vin cu o serie de sfaturi pentru prevenirea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa oamenilor: nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul; nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată; în cazul în care sunteţi surprinşi de viitură, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare; acordaţi o atenţie deosebită supravegherii copiilor dacă locuiţi în zonele apropiate râurilor şi adoptaţi un comportament preventiv. 

Pe aceeaşi temă:

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/sibiu/situatie-dramatica-la-sibiu-pompierii-incearca-2031082.html" target="_blank">Situaţie dramatică la Sibiu. Pompierii încearcă salvarea unui copil de patru ani care a căzut în râul Cibin VIDEO</a>

Un legumicultor din Buzău s-a înecat în timp ce traversa în căruţă apele umflate ale unui râu 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite