Ce pedeapsă a primit un bărbat pentru trafic de persoane. 21 de români păcăliţi să meargă la cules de portocale în Grecia

Ce pedeapsă a primit un bărbat pentru trafic de persoane. 21 de români păcăliţi să meargă la cules de portocale în Grecia

Imagine generică Foto: Arhiva Adevărul

Poliţiştii vâlceni au încătuşat miercuri, 19 iunie, un bărbat condamnat pentru trafic de persoane de către Tribunalul Braşov. S-a dovedit că a păcălit mai multe persoane că le duce la cules de portocale în Grecia unde vor avea parte de câştiguri considerabile. Doar că nu a fost aşa, iar o parte din câştiguri şi le-a însuşit sub diverse pretexte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din Băbeni au depistat în acest oraş din judeţul Vâlcea un bărbat  pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, de către Tribunalul Braşov.

Este vorba despre un localnic din Şirineasa - Vâlcea, de 41 de ani, care a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de persoane. 

„În fapt, în perioada februarie - iulie 2007, acesta ar fi recrutat direct şi prin persoane interpuse, prin inducere în eroare, prin promisiunea unor câştiguri substanţiale din munca la cules de portocale, câştiguri care nu s-au materializat. Mai mult, banii datoraţi victimelor pentru munca prestată au fost însuşiţi de inculpat sub pretextul acoperirii cheltuielilor de transport din Romania – Grecia, fiind vătămate în acest mod 21 de persoane”, se specifică într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Bărbatul a fost condus la un peniteciar de pe raza judeţului Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările