Adevărat arsenal găsit în casa unor braconieri din Vâlcea. Au fost daţi de gol după ce au vânat un cerb

Adevărat arsenal găsit în casa unor braconieri din Vâlcea. Au fost daţi de gol după ce au vânat un cerb

Braconaj în Livezi - Vâlcea: capul unui cerb şi un întreg arsenal în casele unor localnici Foto stirivanatoare ro

În urma unor percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, în satul Livezi, poliţiştii au descoperit mai multe kilograme de carne de vânat, un trofeu şi un întreg arsenal de vânătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 4 august, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, au executat cinci percheziţii domiciliare în comuna Livezi, din Vâlcea. 

Totul a pornit de la o anchetă care viza nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept şi braconaj.

Percheziţiile, în care au fost implicaţi şi poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale şi ai Postului de Poliţie Livezi, au vizat familia extinsă a unui braconier: tatăl şi fraţii acestuia. 

Operaţiunea a fost declanşată după ce s-au primit informaţii că în noaptea de 3 spre 4 august, un localnic de 50 de ani, a vânat un cerb, „în fondul cinegetic de pe raza comunei, folosindu-se de o armă de vânătoare deţinută ilegal, prejudiciul cauzat fiind de 2.500 de euro”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea. Prejudiciul ar fi fost dublu, dacă ar fi fost perioada de prohibiţie. 

De la locaţiile vizate ale braconierului şi rudelor sale au fost ridicate arme, muniţii, carne de vânat şi trofee de vânătoare. „Au fost ridicate, în vederea confiscării: capul unui cervideu mascul, două cartuşe de vânătoare de calibru 12, dintre care unul confecţionat artizanal şi unul industrial, tuburi de cartuş, 46 proiectile metalice, calibru 4.5 mm, 38 de capse de iniţiere,15 grame pulbere coloidală folosită la confecţionarea cartuşelor de vânătoare artizanale, cuţite, topoare şi alte obiecte (ce ar fi fost folosite la braconaj), 8,5 kg de carne de vânat din specia căprior, alte bucăţi de carne de vânat şi două arme de vânătoare, de calibru 16, deţinute legal, precum şi muniţia aferentă, însă neasigurate conform dispoziţiilor legale”, a mai precizat reprezentantul Poliţiei Vâlcea.

Bărbatul care a braconat nopţile trecute a fost reţinut miercuri, 5 august, de poliţişti, pentru 24 de ore, în urma probatoriului administrat în cauză, fiind acuzat pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj. Cercetările în această anchetă se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti.

Joi, 6 august, acesta urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti „în vederea dispunerii de măsuri legale”, existând posibilitatea ca acesta să fie arestat preventiv.

Vă mai recomandăm şi:

Drama unor familii după accidentul cu tânărul lăsat de amici să moară. „Abia şi-a înmormântat tatăl“ FOTO

Tânăr de 18 ani, lăsat de amici să moară pe marginea drumului, după un accident. Vinovaţii au încercat să-şi acopere fapta

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: