Drama unor familii după accidentul cu tânărul lăsat de amici să moară. „Abia şi-a înmormântat tatăl“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer a fost arestat după ce şi-a abandonat la locul unui accident rutier un amic rănit, iar alţi trei pasageri din maşină au fost puşi sub control judiciar. Incidentul s-a petrecut în localitatea Stăneşti, judeţul Vâlcea.

GALERIE FOTO

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Gheorghe (Andrei) Brătoiu, un tânăr de 18 ani, din Stăneşti - Vâlcea, s-a produs în 27 iulie, în jurul orei 02:00, când maşina în care acesta se afla alături de alţi amici, o Skoda, s-a izbit violent de un cap de pod, pe DJ 643 B, în punctul Valea Lungă, din Stăneşti, judeţul Vâlcea.

Autoturismul se îndrepta spre Măciuca, când şoferul a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei excesive, potrivit poliţiştilor vâlceni. Din capul de pod, vehiculul a ajuns în râpa de pe marginea drumului. În maşină erau cinci tineri, care se jucaseră toată seara cu mingea pe stadionul din sat. 

Unul dintre pasageri, cel care se afla în spatele şoferului, Andrei Brătoiu, de 18 ani, din localitate, a suferit grave leziuni. În urma şocului provocat de impactul puternic, ceilalţi tineri, din care doi fraţi minori, au fugit de la locul faptei, abandonându-şi amicul.

După alertarea autorităţilor, Andrei a fost transportat la spital, în stare gravă, unde a murit la scurt timp după intervenţia chirurgicală la care a fost supus. Băiatul, care era orfan de tată, mai avea o soră, în vârstă de 13 ani. Multă vreme, copiii s-au aflat în grija unei bunici şi a unei verişoare din partea mamei, în perioada în care aceasta a fost plecată la muncă în Italia. Cu banii strânşi, femeia a reuşit să le cumpere o casă.

Şoferul, Florian Constantinescu, de 26 de ani, a rămas şi el fără tată, după ce, în urmă cu o săptămână, şi-a îngropat părintele bolnav de cancer.

Luni, 27 iulie, pasagerii şi şoferul supravieţuitor au fost duşi la Poliţie pentru audieri, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, pentru ca în următoarea zi, conducătorul auto să fie arestat preventiv pentru ucidere din culpă, părăsirea locului faptei şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Ultima acuzaţie le-a fost adusă şi pasagerilor care sunt acum cercetaţi sub control judiciar. 

Imagini de la accidentul din Vâlcea de pe DJ 643B unde un tânăr rănit a fost abandonat în maşină de către prietenii săi Foto gazetavalceana ro

„Au jucat toată seara fotbal pe stadion“

Primarul comunei Stăneşti, Ionel Michiu a declarat pentru „Adevărul“ că băieţii au jucat fotbal toată seara pe terenul de sport, cu nocturnă. „Vin şi de la Lădeşti, şi de la Robeşti aici la noi. Apoi, s-au deplasat cu maşina de la Stăneşti la Măciuca, spre casa şoferului. În punctul Valea Lungă e un hududoi, prin care trece pârâul Valea Rea, care se umflă când plouă. Acolo, este şi un pod şi o diferenţă de nivel destul de mare, de 7 – 8 metri. Probabil că şoferul a venit cu viteză şi l-a tras şi acostamentul, a ieşit de pe asfalt şi a intrat în capul de pod. Dimineaţa, când am aflat şi am mers la faţa locului, era o roată pe marginea şoselei şi maşina în râpă, cu faţa către şosea. Au avut noroc cu trei arini care au reprezentat un obstacol, altfel maşina s-ar fi răsturnat, s-ar fi dus mult mai departe şi poate că astăzi nici unul dintre copii nu ar mai fi fost în viaţă“, a spus primarul.

„Vorbe sunt multe“

Deşi recunoaşte că a auzit de informaţiile potrivit cărora după accident băieţii ar fi fugit de la locul faptei, abandonându-şi prietenul, dar şi că l-ar fi mutat pe Andrei pe locul şoferului, ca să pară că el a condus maşina, primarul ne-a mărturisit că nu le poate confirma. „Vorbe sunt multe, am auzit şi varianta asta, dar nu vă pot spune ce s-a întâmplat, pentru că ei au fost duşi la audieri luni şi au fost reţinuţi 24 de ore. Apoi, şoferul a fost arestat. Am reuşit să vorbesc doar cu unul dintre băieţi, Denis. El mi-a povestit de necazul prin care au trecut, că Andrei e mai rău, la spital, dar şi că după accident acesta a vorbit cu ei...“.

Tot sătenii susţin că unul dintre tineri a anunţat un localnic din apropiere, a cărui casă se află la nici 200 de metri de locul accidentului. Acesta, împreună cu încă o persoană, s-au deplasat la locul faptei, cu lanternele, şi atunci l-au văzut în maşină pe tânărul plin de sânge şi inconştient. Nu se ştie clar cine a alertat Poliţia şi nici cine l-a mutat pe Andrei de pe bancheta din spate.

„Toţi sunt nişte copii deosebiţi. Andrei era ca o fată“

Primarul Michiu a vorbit frumos despre toţi cei implicaţi în accident: „Sunt nişte copii deosebiţi. Toţi. Andrei, băiatul care a murit, era ca o fată, nu consuma alcool, un copil atât de frumos, de cuminte şi de respectuos!... Băiatul care a fost la volan, Florian, este un băiat muncitor, apreciat de toată lumea. Săptămâna trecută, şi-a îngropat tatăl, la 55 de ani a murit din cauza cancerului. Lucra în construcţii, orice, meserie pe care a moştenit-o de la tatăl lui... Vă daţi seama ce durere e mai ales în cele două familii! Azi noapte, când am mers să verificăm luminile, în zona unde s-a produs accidentul erau multe lumânări aprinse. E tragic, era doar un copil! Probabil că mâine (30 iulie - n.r.) o să-l îngroape. Am înţeles că-l aduc azi de la Vâlcea. Şi în familia lui Florian e o tragedie, întâi a murit soţul şi acum şi necazul cu copilul în arest. Ne pare tare rău“, a mai spus Ionel Michiu.

Un fost primar şi un profesor şi-au pierdut viaţa în acelaşi loc

Zona în care s-a produs accidentul de la Stăneşti nu este pentru prima dată martora unui accident rutier. În urmă cu trei ani, un profesor la şcoala din sat, care făcea naveta din Drăgăşani, şi-a găsit sfârşitul după ce maşina a derapat la ieşirea din curbe şi s-a răsturnat. La fel, un fost primar al comunei, pe vremea comunistă, a murit tot într-un accident rutier chiar de cealaltă parte a podului, la câţiva ani după Revoluţie.

DJ 643 B se află în reabilitare, cu fonduri PNDL. Autorităţile recunosc că, înainte şi după podul „ucigaş”, aproximativ 100 de metri, dat fiind faptul că sunt şi curbe în zona respectivă, ar fi mare nevoie elemente de protecţie, pe ambele părţi ale drumului. „Este un punct vulnerabil“, recunoaşte şi primarul Ionel Michiu.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Tânăr de 18 ani, lăsat de amici să moară pe marginea drumului, după un accident. Vinovaţii au încercat să-şi acopere fapta

FOTO VIDEO Mărturia în exclusivitate a primilor turişti care i-au ajutat pe copiii căzuţi în prăpastia de pe Cozia: „N-ar fi avut nici o şansă. A fost un miracol”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite