VIDEO Consilierii locali din Ploieşti, chemaţi în bloc la DNA, pentru premierea clubului Petrolul

VIDEO Consilierii locali din Ploieşti, chemaţi în bloc la DNA, pentru premierea clubului Petrolul

Consilierul local Cătălina Bozianu a ieşit de la DNA destul de liniştită. FOTO Dana Mihai

Consilierii locali din Ploieşti au trecut miercuri pe la sediul DNA Ploieşti pentru lămuriri în cazul premierilor de trei milioane de euro de la clubul de fotbal Petrolul

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei 27 de consilieri locali din Ploieşti au fost chemaţi miercuri la sediul teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru audieri şi lămuriri în cazul a două hotărâri votate de aceştia, în 2012 şi 2013, privind premierea de trei milioane de euro acordată de municipalitate clubului de fotbal FC Petrolul.

Potrivit acestor hotărâri, în care clubul de fotbal ar fi câştigat Cupa României, ar fi primit un milion de euro, iar dacă s-ar fi clasat în primele cinci echipe din campionat, încă două milioane de euro din bugetul local.

Contractul de premiere a fost încheiat între Primărie şi un ONG condus de patronii clubului de fotbal, Asociaţia “Lupii galbeni”, conform normativelor FIFA şi UEFA. Cele două obiective au fost atinse, iar oficialii din Primărie au fost nevoiţi să ceară o eşalonare şi să vireze, în 2013, aproximativ 1,6 milioane de euro din suma promisă.

Direcţia Economică nu a dat avizele de plată

Şefa Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu, a refuzat, însă, avizarea ordinelor de plată şi a sesizat mai multe instituţii ale statului privind legalitatea finanţării. Ulterior a fost demisă pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Cred că la mijloc este vorba despre un denunţ. Mi se pare foarte ciudat că, timp de un an, un an şi jumătate nu s-a vorbit de acest dosar şi nici nu a fost contestat”, a spus primarul Iulian Bădescu despre dosarul DNA. Procurorii au ridicat marţi din Primărie şi mai multe documente şi ordine de plată.

La ieşirea de la audieri, consilierii locali au spus că li s-au solicitat informaţii despre cele două hotărâri de Consiliu Local. “Am fost întrebată de ce nu există avizul de legalitate al Direcţiei Economice”, a spus consilierul Cătălina Bozianu.

Din punctul meu de vedere se face o confuzie, cele două hotărâri nu solicită un aviz din partea directorului economic. Eu sper că discuţiile au fost lămuritoare”, a spus şi consilierul George Botez, de profesie avocat.

Audierile vor continua şi zilele următoare.

Alte articole recomandate

Verificări DNA la Primăria Ploieşti pe tema premierilor de la clubul FC Petrolul

Scandal la Petrolul pe tema primei de 3 milioane de euro. Jucătorii se tem că vor lua „ţeapă“ de la Primăria Ploieşti
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările