Un prahovean care şi-a ucis în bătaie prietenul de pahar a fost arestat preventiv. Iniţial, judecătorii l-au lăsat să plece acasă

Un prahovean care şi-a ucis în bătaie prietenul de pahar a
fost arestat preventiv. Iniţial, judecătorii l-au lăsat să plece acasă

Bărbatul bătut de prietenul de pahar a murit la spital FOTO Arhivă

Nicu Claudiu Ionescu, un prahovean în vârstă de 33 de ani, a fost arestat preventiv printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, pentru acuzaţia de loviri cauzatoare de moarte. Bărbatul şi-a ucis în bătaie amicul cu care băuse până la momentul conflictului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Iniţial, un judecător de la Tribunalul Prahova a apreciat că bărbatul nu reprezintă un pericol public, iar fapta nu este atât de gravă încât să dispună arestarea preventivă. L-a lăsat pe agresor să plece acasă şi a impus doar măsura arestului la domiciliu. Procurorii au contestat decizia tribunalului la instanţa superioară şi au avut câştig de cauză.

 Conflictul dintre cei doi bărbaţi a avut loc în data de 29 august, în faţa unui bar din comuna prahoveană Berceni. Cei doi au băut împreună toată ziua, iar spre seară s-au luat la ceartă. Discuţiile contradictorii au degenerat într-o încăierare, iar unul dintre bărbaţi, îmbrâncit cel mai probabil, a căzut pe asfalt şi a rămas nemişcat în faţa barului.

”La data de 29 august a.c., în jurul orei 21:15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, au fost sesizaţi despre faptul că, în faţa unei societăţi comerciale situate pe raza comunei Berceni, se află un bărbat căzut, posibil agresat.

Politistii sosiţi la faţa locului au constatat faptul că barbatul în cauză ar fi fost victima unei agresiuni, acesta fiind lovit de catre un alt bărbat, în urma unui conflict spontan, produs pe fondul consumului de alcool si a unor discuţii purtate în contradictoriu”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

Tânărul bătut a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, arată sursa citată, doar că bărbatul a murit pe patul de spital.

Agresorul a fost reţinut de poliţie, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte.

Cauza a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, instituţie competentă să facă ancheta îna stfel de situaţii.

Marţi, 31 august, Nicu Claudiu Ionescu a fost prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a respins solicitarea Parchetului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările