Scandalul persoanelor cu handicap de la DGASPC Prahova are încă ecou. Concurs pentru funcţia de director

Scandalul persoanelor cu handicap de la DGASPC Prahova are încă ecou. Concurs pentru funcţia de director

În 2013, la DGASPC Prahova au fost demisii şi demiteri pe bandă după un scandal în care au fost implicate persoane netransportabile, chemate la sediul instituţiei. FOTO arhivă rtv.net

Consiliul Judeţean Prahova a scos la concurs funcţia de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, după ce directorul interimar, Alexandru Băloi, a devenit manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

Câştigarea concursului pentru funcţia de manager a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti de către Alexandru Băloi, interimar la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, a dus la vacantarea postului de director executiv la DGASPC.

Consiliul Judeţean Prahova a demarat procedura legală pentru scoaterea la concurs a postului vacant, printr-o scrisoare transmisă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Conducerea  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia  Copilului Prahova se asigură  de directorul executiv şi de colegiul director, care este compus din director executiv, director adjunct, personalul de conducere din cadrul Direcţiei Generale precum şi trei consilieri judeţeni propuşi de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Aceştia sunt Toader Andrei Bogdan, Pinţoiu Toma şi Cornea Dănuţ Marcel.

Înainte de a deveni manager la SJU Ploieşti, Alexandru Băloi a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică, ulterior detaşat ca director interimar, pentru o perioadă de luni, la DGASPC Prahova.

Situaţia a intervenit după ce, în 2013, directorul DGASPC, Vasilica Florea, a fost destituită, iar directorul adjunct al instituţiei suspendat, în urma verificărilor la instituţie, care au relevat o serie de probleme privind o ordonanţă care prevedea că persoanele netransportabile care trebuie să ajungă la comisia de la DGASPC trebuie să beneficieze de transport din partea instituţiei. Reprezentanţii DGASPC Prahova i-au înştiinţat însă pe cei nedeplasabili că trebuie să vină la sediul instituţiei ei sau reprezentanţii lor legali.

Pe aceeaşi temă

Vasilica Florea, directorul DGASPC Prahova, a fost demisă din funcţie în scandalul bolnavilor cu handicap umiliţi la Ploieşti. Directorul adjunct, suspendat

Controale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Prahova după mai multe scandaluri apărute în presă în care au fost implicate persoane cu handicap
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările