Lacul 1 de la Telega este afectat de alunecări de teren. Câteva case sunt în pericol

Lacul 1 de la Telega este afectat de alunecări de teren. Câteva case sunt în pericol

Lacul 1 Telega a fost afectat serios de alunecările de teren. FOTO ziaruloglinda.blogspot.ro

Unul dintre lacurile sărate de la Telega, cunoscut sub numele de Lacul 1, este în pericol să se scufunde. Apa care se scurge printre straturile de sare afectează şi terenurile din jur, dar şi câteva case

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema scufundării lacului 1 Telega (cunoscut şi ca „marea săracilor“) datează de câţiva ani, prin scurgerea constantă a apei lacului printre straturile de sare care dau specificul băilor din comuna prahoveană. De la an la an, nivelul apei a scăzut tot mai mult, prin prăbuşirea fostelor galerii ale minelor de sare şi scurgerea apei în vechea exploatare.

De câteva zile, alunecările de teren s-au accentuat, au afectat malurile lacului, dar şi o parte a drumului de acces. „Este vorba despre un lac concesionat unui investitor. Trebuie găsită o soluţie pentru stoparea alunecărilor pentru că sunt în pericol şi două case ale oamenilor, aflate în vecinătate“, ne-a spus Gheorghe Ilie, primarul comunei Telega.

În zona comunei Telega, aflată la aproximativ 10 kilometri de Câmpina, există mai multe lacuri sărate, alimentate de izvoare şi ape, acumulate în ocnele de sare exploatate la începutul secolului XX. Fostele mine de sare au devenit cu timpul lacuri sărate, cu proprietăţi deosebite în tămăduirea bolilor reumatice.

Vă mai recomandăm

Parcarea cu plată se schimbă la Ploieşti: plată prin SMS şi amenzi de până la 1.500 de lei pentru şoferi

VIDEO Medicamente homeopate, produse la Ploieşti în condiţii improprii. Poliţiştii au confiscat o tonă de suplimente alimentare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările