VIDEO Medicamente homeopate, produse la Ploieşti în condiţii improprii. Poliţiştii au confiscat o tonă de suplimente alimentare

0
0

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au descoperit în timpul a trei percheziţii domiciliare mii de kilograme de homeopate şi suplimente alimentare, produse şi depozitate în spaţii improvizate şi în condiţii necorespunzătoare

Percheziţiile s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în trei imobile situate în Ploieşti, respectiv o locuinţă, o secţie de producţie şi un magazin de desfacere, unde se desfăşurau activităţi de producere şi comercializare de medicamente homeopate şi suplimente alimentare.

La percheziţii au fost găsiţi 24.400 litri produse semifabricate, aflate în diferite stadii ale procesului tehnologic, aproximativ o tonă de produse finite (suplimente alimentare şi produse naturiste), şi circa 40.000 de kg materii prime folosite în procesul de producţie, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, evidenţă primară şi nici de fabricaţie.

Materia primă folosită pentru producerea suplimentelor era depozitată în butoaie de plastic, era mucegăită în multe dintre cazuri, fermentată şi plină de muşte, iar recipientele murdare stăteau la un loc cu cele curate şi pregătite pentru vânzare.

Pentru neregulile constatate, a fost dispusă indisponibilizarea tuturor materialelor şi produselor găsite, până la finalizarea cercetărilor şi au fost prelevate eşantioane de probe pentru efectuarea analizelor de laborator.

Totodată, din cauza condiţiilor igienico-sanitare necorespunzătoare în care se desfăşura activitatea de producţie, a fost dispusă măsura închiderii temporare a secţiei de producţie pentru o perioadă de 6 luni, fiind de asemenea aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 80.000 de lei.

Reprezentanţii societăţii comerciale sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse.

Medicamente homeopate, produse la Ploieşti în condiţii improprii

Vă mai recomandăm

Farmacia din Ploieşti implicată în scandalul citostaticelor, amendată cu 20.000 de lei de Ministerul Sănătăţii

Administratorul depozitului din Ploieşti care a exportat citostatice în străinătate: „Nu ştiu dacă această livrare a dus la criza medicamentelor“

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite