A murit istoricul, scriitorul şi profesorul prahovean Paul D. Popescu

A murit istoricul, scriitorul şi profesorul prahovean Paul D. Popescu

Paul D. Popescu (în picioare). FOTO: arhivă Dorin Stănescu

Paul D. Popescu (17 iulie 1927, Ploieşti) a fost unul dintre cei mai însemnaţi istoriografi ai municipiului Ploieşti şi judeţului Prahova. Inspector şcolar, istoric, scriitor şi publicist, Paul D. Popescu a fost şi unul dintre cei mai iubiţi profesori din Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Paul D. Popescu  a murit în seara zilei de 19 noiembrie, după o îndelungată activitate în slujba istoriei.

„Profesor emerit", personalitate robustă, spirit creator şi mereu inventiv, Paul Popescu este unul din cei mai însemnaţi istoriografi ai municipiului Ploieşti şi judeţului Prahova, alături de fostul său profesor de istorie N.I. Simache.

A fost profesor la Şcoala Medie Tehnică de Petrol (1949-1951), apoi profesor în specialitatea istorie şi director la Liceul seral Ploieşti (1951-1954), profesor la şcoala medie (liceul) I.L. Caragiale (1954-1955, 1957-1968), inspector şcolar în specialitatea istorie la Secţia de învăţământ a Regiunii Ploieşti (1953-1957) şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (1968-1988). (sursa biografie crispedia.ro)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: