Peste 7.200 de cadre medicale din Argeş vor să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2

Peste 7.200 de cadre medicale din Argeş vor să se vaccineze
împotriva SARS-CoV-2

Vaccinarea cadrelor medicale va începe în ianuarie 2021 FOTO: arhiva Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a finalizat catagrafia cadrelor medicale pentru a stabili lista cu personalul medical ce urmează a fi vaccinat împotriva SARS-CoV-2. Aproximativ 70% dintre cadrele medicale vor să se vaccineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urma catagrafierii realizate la nivelul DSP Argeş şi a raportărilor transmise de către unităţile sanitare publice şi private, rezultă un număr de 8.430 cadre medicale (medici şi asistenţi medicali), iar dintre acestea 7.269 doresc vaccinarea anti-COVID-19”, ne-a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat recent că în momentul în care vaccinul anti-SARS-CoV-2 va ajunge în România, prioritate la vaccinare vor avea cadrele din sistemul medical. Prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 este aşteptată să ajungă în România luna viitoare, vaccinarea personalului medical urmând a începe în ianuarie.

Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor, a anunţat miercuri 25 noiembrie că ţara noastră a semnat deja pentru plata avansului de peste 12 milioane euro către Comisia Europeană vizând furnizarea a milioane de doze de vaccin anti-Covid-19.

Comisia Europeană a semnat până acum contracte de precomandă pentru sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech, Moderna şi CureVac.

 

Vă mai recomandăm şi:

Cât a plătit România avans pentru vaccinul anti-Covid. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

 

Ce presupune acordul CE pentru vaccinurile anticovid şi cine plăteşte despăgubiri pentru efectele secundare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările