21 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în înşelăciuni şi falsuri

21 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în înşelăciuni şi falsuri

Percheziţiile au început  marţi dmineaţă:. Foto IPJ Argeş

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, efectuează marţi zeci de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în fapte de înşelăciune şi falsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Este vorba de  21 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, la sediul unor societaţi comerciale şi locuinţele unor persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi fals în declaraţii.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, dar şi din Bucureşti, în vederea obţinerii de indemnizaţii lunare de sprijin pentru drepturi de autor şi conexe, de la bugetul de stat", precizează IPJ Argeş.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 lei.

28 de persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

 Percheziţiile au loc sub  coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti.


La acţiune participă 65 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul  inspectoratelor de poliţie din judeţele Argeş, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi D.G.P.M.B.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările