Marsilia şi banda ei, principalii furnizori de droguri de mare risc ai Neamţului. Femeia a fost rearestată alături de soţ

0
0
Soţii Mantu au fost arestaţi preventiv FOTO Facebook
Soţii Mantu au fost arestaţi preventiv FOTO Facebook

O traficantă de droguri, care şi-a continuat activitatea şi în perioada când era condamnată cu suspendare, a fost rearestată, împreună cu soţul ei.

Şapte persoane au fost arestate preventiv după o şedinţă de judecată de la Tribunalului Neamţ, care a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iunie 2021. 

Anterior, în prima zi a acestei săptămâni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat 16 percheziţii domiciliare în oraşul piatra Neamţ şi în judeţele Iaşi, Suceava şi Bacău, 30 de persoane fiind reţinute şi audiate. 

Între cei care au ajuns după gratii, care au vârste cuprinse între 17 şi 36 de ani, pentru următoarele 30 de zile, este şi o femeie, aceasta şi alte persoane având antecedente în afacerile cu stupefiante, fiind condamnate. 

Tribunalul a dispus arestarea preventivă a soţilor Gabriel şi Elena Marsilia Mantu, Marian Zâru, Constantin Oborocianu, Vasile Săbiuţă, Bogdan Gabor şi Alexander Mario Mantu. 

DIICOT a transmis că, începând cu anul 2018 şi până în prezent, membrii grupului infracţional au procurat şi comercializat droguri de risc, de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori de pe raza Neamţului, devenind principalii furnizori din judeţ. 

„În urma percheziţiilor au fost ridicate 30 de grame de cannabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de cannabis, 4 plante de cannabis, 200 de grame de substanţe psihoactive, sumele de 2.500 de lei şi 500 de euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanţelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecţionat artizanal, 3 laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de aur, 2 dispozitive de mărunţit şi 2 recipiente confecţionate special pentru disimularea drogurilor“, se arată în comunicatul DIICOT. 

Arestaţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. 

Autoturisme BMW, locuinţe şi zeci de mii de euro, confiscaţi 

Soţii Mantu, Elena Marsilia şi Gabriel, nu sînt la prima abatere în ceea ce priveşte traficul de droguri, împreună cu alţi inculpaţi fiind condamnaţi, tot de Tribunalul Neamţ, în noiembrie 2018. 

Gabriel Mantu primise 2 ani de închisoare, cu executare, iar soţia, care fusese judecată în libertate, a primit o sancţiune fără executare, 1 an şi 11 luni, plus 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Alţi acuzaţi din dosar au avut pedepse între 2 ani şi 4 luni şi 3 ani de detenţie. 

Instanţa a mai decis ca de la Marsilia Mantu să fie confiscaţi 10.500 de lei şi un autoturism BMW, iar soţul a rămas fără 38.000 de euro. Cuplul a pierdut şi o garsonieră, evaluată la 11.700 de euro. 

De la un alt inculpat a fost conficat un BMW şi un imobil. Grupul fusese destructurat în februarie 2018, când au avut loc descinderi în Piatra Neamţ, iar patru persoane au fost arestate, încarceraţi fiind Gabriel Mantu, Antonio Bozu, Andrei Mantu şi Vlad Fundătură. În acelaşi dosar, în arest la domiciliu a fost plasată Elena Marsilia. 

Pe 22 februarie 2018, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamţ au prins în flagrant delict trei tineri, cu vârste între 19 şi 29 de ani, toţi din Piatra Neamţ, asupra lor fiind găsite trei grame de cannabis şi 30 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, ce urmau a fi comercializate. Ulterior au avut loc cinci percheziţii domiciliare. 

Au fost găsite şi ridicate aproximativ 50 de grame de cannabis, două kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe cîntare, laptopuri, tablete, telefoane mobile, stick-uri de memorie, dar şi importante sume de bani - 38.000 de euro şi 22.500 de lei. 

Dintre cei arestaţi în noaptea de 22 spre 23 iunie 2021, nici Marian Zâru nu este uşă de biserică, având pe rolul Tribunalul Neamţ un alt proces în care este acuzat de fapte similare. A fost arestat o vreme, ulterior fiind plasat sub control judiciar. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Radiografie-rechizitoriu a medicinei de familie din România. „Doctorul este îngropat în hârtii, în loc să aibă timp doar pentru pacient“

Cu ce matrapazlâcuri se mai „laudă“ românii prin UE. De la jafuri record la găinării de tot râsul

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri