Dosarul accidentului fostului ministru Daniel Chiţoiu, preluat de Parchetul Tribunalului Argeş datorită „reflectării intense în mass-media“

Dosarul accidentului fostului ministru Daniel Chiţoiu, preluat de Parchetul
Tribunalului Argeş datorită „reflectării intense în
mass-media“

Daniel Chiţoiu, surprins la câteva momente după accident FOTO:Ovidiu Vanghelie

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chiţoiu pe 26 decembrie a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş datorită ”intensei reflectări în mass-media”, după cum spune prim-procurorul Marius Ştefan într-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat trimis luni, 6 ianuarie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi semnat de către prim-procurorul Marius Ştefan, ”în 30 decembrie conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, pentru efectuarea urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în legătură cu accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în comuna argeşeană Cotmeana”.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident. La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai spune prim-procurorul Marius Ştefan în comunicat.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost externat pe 2 ianuarie din Spitalul Floreasca, el ieşind din unitatea medicală fără a fi văzut de jurnaliştii aflaţi în faţa spitalului.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, a declarat la o zi după accident: „S-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar de pe contrasens, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut unde să tragă pe dreapta pentru a evita coliziunea. Nu se ştie din ce motive a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze. Probabil că în câteva zile vom afla exact ce s-a întâmplat, s-ar fi putut ca domnului ministru să-i vină rău”.

Anchetatorii nu au specificat, nici până acum, în ce circumstanţe a avut loc accidentul, deşi au apărut discuţii despre faptul că politicianul ar fi folosit telefonul mobil la volan. Cât despre Daniel Chiţoiu, acesta ar avea trei coaste rupte, potrivit zvonurilor lansate. Nu este în stare gravă dar a fost adus, totuşi, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde le-a solicitat medicilor să nu facă publice informaţii despre el.

Daniel Chiţoiu a fost dus la Spitalul Floreasca, aflat la peste 150 de kilometri de locul accidentului, în loc să fie transportat la Spitalul Judeţean Argeş din Piteşti, la 35 de kilometri distanţă, dotat de asemenea cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi unde se tratează frecvent asemenea cazuri de pacienţi cu coaste rupte.

Imediat după accident, fostul ministru a fost fotografiat în timp ce mergea în spatele unui agent de poliţie care a intervenit la locul accidentului.

Soţii Haralambie şi Elisabeta Pristavu, cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul în care a fost implicat ex-ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, erau patronii celui mai cunoscut magazin de stofe din centrul Piteştiului. Cei doi erau căsătoriţi de 54 de ani, iar în 2015 fuseseră premiaţi de Primăria Piteşti pentru longevitatea lor conjugală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: