Victimele accidentului în care a fost implicat fostul ministru Chiţoiu au fost înmormântate. „Măcar dreptate să se facă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Haralambie şi Elisabeta Pristavu au murit în urma accidentului de joi. Foto Facebook Nicoleta Ploscaru
Soţii Haralambie şi Elisabeta Pristavu au murit în urma accidentului de joi. Foto Facebook Nicoleta Ploscaru

Soţii Haralambie şi Elisabeta Pristavu, victimele accidentului petrecut la Cotmeana, judeţul Argeş, în a doua zi de Crăciun, au fost înmormântaţi duminică. Moartea lor a lăsat însă în urmă multe semne de întrebare.

Haralambie Pristavu (82 de ani) se afla la volanul Loganului  care joi s-a ciocnit cu autoturismul Audi condus de fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE, care circula din Vâlcea către Piteşti şi care a fost rănit uşor. 

În Logan, alături de bărbatul care şi-a pierdut pe loc viaţa, se mai aflau soţia sa Elisabeta Pristavu (73 de ani) care a murit ulterior, la spital, şi încă o femeie în vârstă de 71 de ani şi ea rănită în accident, transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Cei doi soţi Pristavu erau proprietarii unui magazin de stofe din centrul Piteştiului. Duminică, sute de oameni au venit la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Trivale, de unde i-au condus pe cei doi pe ultimul drum, la cimitirul „Sfântul Gheorghe“ din Piteşti.

În legătură cu faptul că Poliţia nu a formulat încă o concluzie cu privire la cine se face vinovat de accident, rudele, prietenii şi cunoscuţii celor doi îşi pun zeci de întrebări şi lansează o serie de ipoteze.

„Îi cunoşteam pe dna şi dl Pristavu. Erau oameni puternici... Munceau şi cărau mai mult decât un tânăr de 20 de ani. Dl. Pristavu ridica şi căra cu uşurinţă role de metraje (câte două) de 12-14 kg bucata... La vârsta lui, nu tremura deloc. Deşi ei nu se vor mai întoarce niciodată, îmi doresc din suflet ca măcar dreptate să se facă. Sunt alţi doi oameni ucişi de un politician care v-a scapa nevinovat? Sper să nu scape!”, scrie Aurel Borândel într-un comentariu la o întregistrare video de la locul accidentului,. distribuită pe youtube.  

"Cei doi soţi au trecut prin multe, într-o viaţă petrecută împreună. În 1970, căsuţa lor de la marginea pădurii Trivale a fost singura care a scăpat de furia demolărilor comuniste. Dar iată că nu au scăpat de furia ciocoilor şi parveniţilor care cred că România le aparţine şi noi toţi trebuie să ne dăm la o parte, ca să le facem lor loc, să se urce ca păduchele în frunte. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe Haralambie şi Elisabeta!", scrie, pe Facebook, Nicoleta Ploscaru.

Potrivit IPJ, la acest moment cercetările se desfăşoară încă "în rem" (faţă de faptă), fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal.

"Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment. Având în vedere acest aspect, putem confirma că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice. O concluzie referitoare la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, precizează IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite