„Dansul” norilor, surprins într-un frumos „timelapse”, în Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO

„Dansul” norilor, surprins într-un frumos „timelapse”, în Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO

Parcul Naţional Piatra Craiului. Captură video Mircea Vergheleţ

Munte, soare şi câţiva norişori, doar cât să nu faci insolaţie. Sunt ingredientele unui sejur reuşit în natură, departe de agitaţia oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poţi găsi toate acestea, la un loc, dacă alegi o zi frumoasă sau o perioadă fără intemperii pentru a merge în Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, care măsoară 14.800 de hectare pe teritoriul judeţelorr Braşov şi Argeş.

O mostră din atmosfera parcului a fost distribuită joi de Romsilva pe pagina de Facebook a Regiei. 

"Dansul” norilor surprins într-un frumos timelapse în Parcul Naţional Piatra Craiului de către colegul nostru Mircea Vergheleţ", se arată în textul care insoţeşte imaginile.

Este vorba despre o tehnică în care frecvenţa la care sunt capturate cadrele de film este mult mai mică decât frecvenţa utilizată pentru a vizualiza secvenţa. Când este redat la viteză normală, timpul pare să curgă. 

Iar în Parcul Naţional Piatra Craiului poţi simţi că timpul curge altfel. Splendoarea peisajului intuit la vizionarea filmuleţului are toate şansele să te convingă măcar la o vizită de weekend în rezervaţia naturală.

   Ce poţi vizita în zonă

Printre cele mai atractive obiective turistice ale parcului, pe lângă fauna şi flora bogată, se numără Prăpăstiile Zărneştiului, Creasta Pietrei Craiului, Cheile Dâmbovicioarei, Zaplazul, Cerdacul Stanciului şi Marele Grohotiş.

"În Parcul Naţional Piatra Craiului se află numeroase comunităţi locale, precum oraşul Zărneşti şi comunele Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara şi Rucăr, unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice", arată Romsilva. 
 
Administraţia parcului a amenajat 11 trasee de cicloturism şi alte 42 de trasee turistice marcate.
 Dansul” norilor suprins într-un frumos timelapse, în Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO
 

Marcajele, recent refăcute

Marcajele au fost recent refăcute, aşa că poţi lua şi la pas cărările, ţinând cont de regulile muntelui.
 
Dansul” norilor suprins într-un frumos timelapse, în Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO
 
Este vorba despre marcarea traseului către Colţii Chiliilor, zona fiind şi ecologizată săptămâna trecută.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările