A fost semnat contractul de proiectare pentru stadionul UEFA 4 din Piteşti. „Un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani”

A fost semnat contractul de proiectare pentru stadionul UEFA 4 din Piteşti. „Un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani”

Noul stadion este de categoria UEFA 4. Foto: Facebook Primăria Piteşti

Vineri a fost semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”, un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale, al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă. Municipalitatea îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Primăriei Piteşti, echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Nicolae Dobrin” din Piteşti va fi coordonată de arhitecţii de la Tecon în calitate de proiectant general şi de inginerii de structură de la Popp şi Asociaţii. 
 
Echipa este alcătuită din specialişti, arhitecţi, ingineri de rezistenţă şi de instalaţii cu experienţă în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicaţi în realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu”, Steaua, Rapid, „Ilie Oană”, precum şi la un număr important de săli de sport şi bazine de înot în România.
 
"Municipalitatea piteşteană îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraş, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcţiuni sportive complementare - stadion şi bază de antrenament pentru fotbal, dar şi bază pentru atletism de înaltă performanţă, hoteluri, dotări comerciale, sportive şi de recreere pentru publicul larg şi spaţii de parcare ce vor deservi întregul amplasament[ Prim", precizează Primăria Piteşti.
 
Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA şi este finanţat din bugetul local.

"Este un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani!", mai precizează Primăria Piteşti.

Capacitate de 15.000 de spectatori

Obiectivul de investiţii „Construire stadion <<Nicolae Dobrin>>, municipiul Piteşti” este cuprins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. 
 
"Va fi al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă! Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafaţa terenului de joc mixtă (hybrid grass) şi sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee şi un magazin de prezentare al FC Argeş de 175 de mp", se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.
 

 Dotări

Printre dotări se vor regăsi: sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antrenament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri etc.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările