„Lecţie” de violenţă predată copiilor la un turneu de fotbal pentru juniori: arbitru bătut de un antrenor

„Lecţie” de violenţă predată copiilor la un turneu de fotbal pentru juniori: arbitru bătut de un antrenor

Spectatorii au asistat şi la scene nedorite FOTO Facebook GoldCup

Un incident grav s-a petrecut la o competiţie de fotbal, un antrenor alegându-se cu dosar penal după ce a reacţionat violent la sfârşitul unui meci, agresând arbitrul

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia de fotbal Gold Cup Piatra Neamţ, ajunsă la cea de-a V-a ediţie, a fost umbrită de un incident rar întâlnit la întreceri pentru copii şi juniori, chiar dacă şi la acest nivel orgoliile sunt mari, mai ales printre competitori. 
 
An de an, la turneul organizat de CS FC Pietricica participă câteva sute de fotbalişti, de la grupări din toate regiunile ţării. Întrecerea încă nu s-a terminat, fiind structurată pe categorii de vârstă. 
 
La finalul săptămânii trecute au fost programate dispute în grupe, dar lucrurile au luat o turnură nedorită după meciul LPS Neamţ - Star Bacău. Atmosfera plăcută în care se desfăşura competiţia pe data de 11 iunie, a fost stricată de ieşirea nervoasă a unui antrenor. 
 
Nemulţumit de maniera de arbitraj, tehnicianul echipei oaspete s-a repezit la centralul întâlnirii,  manifestându-se violent şi proferând ameninţări. Totul sub privirile copiilor 
şi spectatorilor. A fost potolit de oficialii turneului şi jandarmi, la stadionul Ceahlăul fiind trimis şi un echipaj de Poliţie. 
 
„Din primele cercetări efectuate a reieşit că, la finalul unei competiţii desfăşurate pe stadionul din Piatra Neamţ, unul dintre antrenori, de 36 de ani, din Bacău, ar fi lovit şi ameninţat cu acte de violenţă un arbitru, în vârstă de 18 ani, din Piatra Neamţ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare“, a transmis Poliţia Neamţ. 
 
Conform regulamentului turneului Gold Cup Piatra Neamţ, după incredibilele scene petrecute,
organizatorul a decis excluderea din competiţie a echipei Star Bacău şi pierderea cu 3-0 la „masa verde“ a tuturor meciurilor grupării. 
 
„Nu tolerăm sub nicio formă comportamentele violente, verbale sau fizice şi le condamnăm cu stricteţe. Turneul are ca scop promovarea sportului, respectul şi spiritul fair-play, valori care ocupă un rol cheie, esenţial, în cadrul competiţional şi viaţa sportivă. Ne delimităm de orice comportament nesportiv sau
gesturi agresive, care pot pune în pericol integritatea umană“, se arată în comunicatul organizatorilor. 
 
Florin Axinia, preşedintele CS FC Pietricica, cel care a pus la cale competiţia, a declarat că este posibil ca antrenorul violent să fie sancţionat de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bacău. Axinia este un fost atacant de marcă din fotbalul românesc, evoluând în Liga 1 pentru Ceahlăul şi Naţional Bucureşti. Are trecute în „cont“ 82 de goluri pentru gruparea nemţeană. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările