Cum a învins ANI în instanţă o fostă şefă a Fiscului. Era acuzată că ar fi favorizat firma soţului ei

Cum a învins ANI în instanţă o fostă şefă a Fiscului. Era acuzată că ar fi favorizat firma soţului ei

Sediul Administraţiei Finanţelor din Piatra Neamţ FOTO Adevărul.ro

Agenţia Naţională de Integritate a pierdut procesul intentat de o fostă şefă a Administraţiei Finanţelor Publice Neamţ, care fusese acuzată de conflict de interese.

Fosta directoare a Administraţiei Finaţelor Publice Neamţ, Delia Rodica Negură, a avut câştig de cauză în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. 

Recent, Curtea de Apel Bacău a dispus anularea raportului inspectorilor de integritate, act prin care fusese acuzată de conflict de interese în materie administrativă. 
 
„Ia act de renunţarea reclamantei la capătului de cerere referitor la obligarea pârâtei Agenţia Naţională de Integritate de a retrage sesizarea penală transmisă Parchetului Piatra Neamţ. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii.. Dispune anularea Raportului de evaluare nr. 21721/G/II/10.05.2021 întocmit de către pârâta Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce priveşte constatarea încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în materie administrativă“, conform Curţii de Apel Bacău. 
 
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare. La scurt timp de la publicarea raportului ANI, Delia Negură a contestat concluziile în care se arăta că sunt indicii privitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Cauza a intrat pe rolul Curţii de Apel pe 27 mai 2021 şi a fost soluţionată pe data de 4 martie 2022. 
 
„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Negură Delia Rodica a infracţiunii de conflict de interese (text în vigoare pînă la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, prin semnarea în calitate de conducător al
organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (...) a societăţii al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta“, se arăta într-un comunicat ANI. 
 
Se mai preciza că la data de 02 mai 2017, fosta directoare a semnat un proces-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei, rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitaţie, pentru stingerea obligaţiilor datorate de către societatea  al cărei administrator era soţul persoanei evaluate. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările