Culiță Tărâță îi orientează pe afaceriștii din Neamț spre piețele din Asia

 Culiță Tărâță îi orientează pe afaceriștii din Neamț spre piețele din Asia

Culiță Tărâță

Președintele CJ Neamț vrea să lege relații economice după recenta vizită efectuată de ambasadoarea Chinei în județ. Irak și Georgia au fost indicate ca oportunități de business pentru firmele de construcții din județ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o pauză a ultimei ședințe a legislativului județean, Culiță Tărâță le-a transmis consilierilor că până la sfârșitul anului va conduce o delegație în China pentru stabilirea unor relații economice.  

„Există oameni de afaceri chinezi care doresc să investească în infrastructura judeţului Neamţ, însă au dorit să ştie dacă se oferă garanţie de stat la investiţiile străine de amploare. Bineînţeles că acest lucru nu se poate pentru că nu ne permite FMI-ul", le-a spus consilierilor președintele CJ Neamț.

Pentru zona privată, Irak și Georgia sunt oportunități anunțate în plenul ședinței de Consiliu, mai ales pe piața industriei de construcții.

„În ultima săptămînă a lunii septembrie, am în vedere o astfel de vizită în Bagdad, dar şi în Georgia. Am vorbit deja să avem securitatea asigurată în Irak, ca să nu ne ducem 10 şi să ne întoarcem 9. Finanţările europene pe proiecte se vor finaliza, trebuie să ne gândim ce vom face din 2014 încolo?", le-a mai spus Tărâță aleșilor nemțeni

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: