Crimă sadică săvârşită de o femeie. Cum a fost ucis un bătrân pentru o bucată de slănină şi o curea

Crimă sadică săvârşită de o femeie. Cum a fost ucis un bătrân pentru o bucată de slănină şi o curea

Lavinia Ionescu trebuie să achite şi mari daune materiale FOTO Poliţia Română

Autoarea omorului comis în Mureş a fost achitată în primă instanţă, dar la apel a primit o condamnare de 20 de ani de detenţie

 
O femeie de 31 de ani, din Răuceşti, judeţul Neamţ, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni cu violenţă extremă, uciderea unui bătrân în încercarea de a ascunde o tâlhărie.
 
Omorul s-a petrecut în judeţul Mureş, autoarea a fost prinsă şi trimisă în judecată, dar prima instanţă a exonerat-o de răspundere penală, considerând-o nevinovată. 
 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş au contestat decizia la Curtea de Apel, pe 10 decembrie 2020 calea de atac a fost admisă, iar Carmen Lavinia Ionescu a fost condamnată printr-o sentinţă definitivă la două decenii de închisoare şi obligată să plătească mari daune materiale.
 
Imediat după emiterea mandatului de executare a pedepsei, inculpata, care se afla în libertate după achitare, a fost dată în urmărire naţională, a fost depistată câteva zile mai târziu, pe 15 decembrie, de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ, care au condus-o la Penitenciarul Bacău, acolo unde îşi va ispăşi pedeapsa. 
 
Lavinia Ionescu a fost găsită vinovată de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Pentru prima dintre fapte a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare, iar cea aplicată pentru jaf a fost de 6 ani de detenţie. Magistraţii au contopit cele două sancţiuni, astfel că a rezultat condamnarea de 20 de ani.
 

Victima, lovită cu un levier şi apoi ştrangulată

„În bază art. 38 alin. 1 Cod penal, constată că infracţiunile comise de inculpată sunt concurente şi, în consecinţă, în temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedeapsa de 18 ani închisoare, cu pedeapsa de 6 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare, la care adaugă 2 ani, reprezentînd sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, rezultând pedeapsa finală de 20 (douăzeci) de ani de închisoare“, conform sentinţei judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu Mureş. 
 
Magistraţii  au obligat-o pe acuzată la plata unor daune consistente. Către o parte civilă în cauză, Lavinia Ionescu trebuie să achite daune morale de 30.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli judiciare al căror cuantum a fost stabilit la 11.000 de lei. 
 
Potrivit actelor de urmărire penală, infracţiunile de care a fost acuzată femeia din Neamţ au avut loc în urmă cu patru ani, în noaptea de 5/6 noiembrie 2016. În timp ce se afla în incinta locuinţei viitoarei victime, cu scopul de a înlesni şi ascunde comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, autoarea a lovit bătrânul cu un levier în zona capului. 
 
După comiterea jafului, văzând că bărbatul nu murise şi temându-se că şi-ar putea reveni şi reclama cele petrecute, acuzata l-a imobilizat şi ştrangulat, în cele din urmă victima decedând. Din casa celui ucis, Lavinia Ionescu a plecat cu 3.700 de lei, o curea şi o bucată de slănină.

 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările